30/11/2021

Armata electronică siriană piratează contul de Twitter al cotidianului francez Le Monde

le-monde-2015Contul de Twitter al cotidianul francez Le Monde, cu 3,3 milioane de abonaţi, a fost piratat de susţinătorii regimului sirian, Armata electronică siriană (SEA), au constatat în noaptea de marţi spre miercuri jurnaliştii.

SEA a publicat mai multe mesaje, dintre care unul intitulat „Eu nu sunt Charlie”, în care hackerii iau poziţie în favoarea palestinienilor, a Siriei care „este bombardată” şi denunţă Africa ce „moare de foame şi din cauza masacrelor”, sustine Mediafax.

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 02.00 (03.00 ora României), contul de Twitter al cotidianului a fost suspendat temporar.

Piratarea s-a încheiat în jurul orei 03.45, a anunţat Le Monde într-un mesaj pe Twitter, precizând că „echipele noastre au preluat de acum controlul” şi scuzându-se „pentru mesajele frauduloase postate în numele nostru”.

Le Monde a anunţat marţi că a fost victima, duminică şi luni, a unui atac informatic al Armatei electronice siriene, care a încercat fără succes să îi pirateze site-ul şi contul de Twitter.

Hackerii au încercat iniţial să obţină parola contului de Twitter al Le Monde trimiţând e-mailuri frauduloase mai multor jurnalişti ai redacţiei.

Ulterior, ei au încercat să publice un mesaj de revendicare pe site-ul Le Monde, dar tot fără succes.

SEA nu este la prima încercare de acest fel. În aprilie 2013, aceşti susţinători ai regimului sirian au piratat contul de Twitter al agenţiei de presă americane Associated Press @AP, afişând mesajul fals: „Breaking: două explozii la Casa Albă şi Barack Obama este rănit”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share