30/10/2020

ARTIȘTII DE LA ANSALBLUL LIRICA DIN PETROȘANI AU CUCERIT SIBIUL

Mai mulți artiști, de diferite vârste,  din cadrul  ANSAMBLULUI LIRICA din municipiul Petroșani au participat zilele trecute la un festival internațional de muzică de marcă, unde au participat la mai multe secțiuni. Au participat 172 concurenți din 40 de localități.

Juriul  a fost  prezidat de maestrul Horia Moculescu, alături de alte nume cunoscute la nivel internaţional: soprana Felicia Filip, solista N I C O, compozitorii Mihai Alexandru şi Nicolae Caragia, Ileana Vieru-Radio România, Rodica Tulbure-Radio Cluj, folkista Zoia Alecu, vocal coach-ul „X-Factor” Crina Mardare, precum şi profesori din mediul academic.

 

După trei zile de concurs, putem spune cu mândrie că, artiștii din VALEA JIULUI  au cucerit Sibiul.

Iată și premiile obținute:
Tudor Sima- TROFEUL SECTIUNEA MUZICA INSTRUMENTALA, Capitală muzicală,
JITEA IULIAN Premiul I muzică instrumentală
BOTEZAN IONEL, premiul II
APROFIRII RARES SERGIU premiul III
La grupuri:
Mugurasi de Munte premiul II-muzică populară
TRIO T. D. S premiul I muzică usoara
DANILA DARIA – MARIA premiul I muzică populară
GANEA SIDONIA mențiune muzică populară
LASCAU Lorena Mențiune muzică populară
MUNTEAN DARIA-muntiune muzică populară
FATAN CRISTINA-GEORGIANA premiul Special muzica populară
TUDOR SIMA-premiul special pentru participarea la mai multe secțiuni

     

 

     

Un premiu de excelență a primit inimosul și ambițiosul prof. Tiberiu Coconeț, președintele asociației.

Acest festival-concurs internațional  și-a  propus să promoveze muzica, să încurajeze şi să contribuie la descoperirea a cât mai multor talente, să promoveze şi să stimuleze cele mai valoroase prezenţe, asigurând un cadru propice pentru evoluţia într-un concurs desfășurat în condiții de spectacol a tuturor tinerilor interpreţi, și să creeze posibilitatea ca tinerele talente din domeniul muzicii să se cunoască, să se întâlnească și să împărtășească din experiența proprie și celorlalți.

Începând cu această ediție, festivalul de la Sibiu  este membru al WAFA (World Association of Festivals and Artists).

Felicităm pe toți artiștii noștri din Valea Jiului, pe Jana și Tiberiu Coconeț pentru perseverență, pe părinții care susțin actul cultural și pe toți aceeia care sprijină pe cei mai buni, dintre cei mai buni artiși din Valea Jiului, pentru că, ansamblul cuprinde artiști din mai multe orașe ale Văii Jiului. Iar valorile merită susținte  și sprijinite, pentru că, duc  mai departe tradițiile, muzica  și obiceiurile care sunt unice la noi, pe zonă.

Iar la finele acestui weekend, Tudor Sima va participa la FESTIVALUL ARCA LUI NOE, de la Mamaia. Este un festival organizat de Mihai Trăistariu. Îi urăm mult succes și să se întoarcă victorios acasă!

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share