Asasinate la comandă oferite pe internet din județele Gorj și Hunedoara

Percheziții de amploare într-un dosar, deschis la cererea autorităţilor din Statele Unite ale Americii. Polițiștii au descins, miercuri, în județele Hunedoara și Gorj, la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi administrat pagini de internet ce ofereau servicii de asasinare la comandă. Ancheta DIICOT a fost deschisă în urma transmiterii de către autorităţile din SUA a unei cereri de comisie rogatorie, care priveşte mai mulţi cetăţeni români, cercetaţi sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DIICOT, şapte percheziţii au avut loc pe raza judeţelor Gorj şi Hunedoara, la domiciliile unor persoane care au legătură cu faptele investigate în acest dosar.

“La data de 06.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au coordonat efectuarea de către D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj și S.C.C.O. Hunedoara a șapte percheziții domiciliare efectuate pe raza județelor Gorj și Hunedoara. Activitățile au fost desfășurate în baza unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, într-o cauză care privește cercetarea mai multor cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor. În fapt, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică. Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT. Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză și a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

Nouă persoane au fost duse la Poliție pentru audieri. “Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere (5 suspecți și 4 martori) au fost conduse la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, în vederea audierii și continuării cercetărilor. Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Grupării Mobile de Jandarmi Alba. La activitățile desfășurate au asistat și reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America și ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la București – DIPLOMATIC SECURITY SERVICE. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale”, se mai arată în același comunicat transmis de DIICOT.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share