Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

ASE Bucureşti re-deschide ID la Deva

Conducerea Primăriei Municipiului Deva a avut zilele trecute  o serie de întâlniri   şi discuţii cu reprezentanții ASE București, în vederea redeschiderii Centrului situat în Piața Unirii, care în urmă cu câţiva ani a funcţionat ca secţie a ASE Bucureşti.

Rectorul ASE București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, din 2017, cursurile vor fi reluate la Deva.

“Putem începe activitatea în anul universitar 2017/2018 cu două programe de licență: Contabilitate și informatică de gestiune și Management. Vom dezvolta și un program de masterat de Antreprenoriat. Din primăvară intenționăm să demarăm cursuri de pregătire continuă de Management în administrația publică. Nu vrem să ne extindem în toată țara și nu în orice condiții”.

Cursurile  vor fi organizate în sistem e-learning. Studenții și profesorii se vor întâlni sâmbăta și duminica, iar procesul de pregătire va fi susținut pe o platformă on-line.

„Prin această platformă, studenții au acces și la biblioteca electronică. De asemenea, temele de control vor fi realizate tot pe această platformă. Deva poate deveni un centru zonal, nu ne adresăm numai potențialilor studenți din județul Hunedoara”, a declarat prof. univ. dr. Ioan Radu, coordonatorul centrului.

„Programul se adresează elevilor foarte buni din Deva care poate nu își permit să meargă la studii în marile centre universitare”, a declarat primarul Mircia Muntean.

Pentru anul universitar 2017/2018 vor fi disponibile 50 de locuri pentru programele de licență și 25 pentru cursurile de pregătire continuă.

Taxa anuală pentru studiile de licență este de 3.000 lei.

Centrul pentru Învățământ la Distanță a funcționat la Deva între anii 1999-2005. Clădirea în care au avut loc cursuri a aparținut BCR, iar acum se află în patrimoniul ASE București. Are săli de cursuri, garsoniere pentru cadrele universitare și laboratoare.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share