29/07/2021

ASOCIAȚIA MUNCIPIILOR DIN ROMÂNIA- Întâlnire de lucru la Târgoviște

 

Astăzi la Primăria Târgoviște a avut loc întâlnirea de lucru a Asociației Municipiilor din România din Regiunea Sud – Muntenia, condusă de primarul municipiului Giurgiu, Barbu Nicolae. Au fost abordate subiecte legate de organizarea Sucursalei AMR, priorități legislative ale AMR, catalogul surselor de finanțare din programe europene, probleme întâmpinate la lansarea sau la implementarea ghidurilor de finanțare, propuneri de modificare a ghidurilor.

”A fost prima întâlnire pe care am avut-o la Târgoviște, cred că a fost o întâlnire foarte utilă. Au fost discuții concrete pe ceea ce înseamnă ghidurile de finanțare, pe problemele pe care administrațiile publice locale din România le au în legătură cu implementarea ghidurilor de finanțare. Am remarcat că problemele pe care le avem sunt unele comune, prin urmare cred că AMR trebuie să devină o entitate cu rol activ. Este foarte clar ca problemele sunt cunoscute cel mai bine de către administrația publică locală, iar proiectele pe care vrem să le aplicăm trebuie să fie coerente și aplicabile.” (Daniel Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște)

 

”Ma bucur pentru această întâlnire și pentru organizare, este o primă fază de conlucrare pentru primarii de municipiu din Regiunea Sud- Muntenia care are loc la Târgoviște. La Giurgiu au mai avut loc două astfel de evenimente. O parte dintre primarii care trebuiau să participe astăzi la întâlnire sunt atat la Ministerul Mediului cât și la Ministerul Dezvoltării ca să discute în cadrul unor comisii, probleme comune tuturor municipiilor din România. Doleanțele noastre sunt comune, indiferent de apartenența politică, cu toții ne confruntăm cu probleme de salarizare a personalului nostru. Salariile nu sunt unitare în tot sistemul administrației centrale sau locale. Sunt discrepanțe fantastice în modul în care sunt împărțiți banii în administrația locală, județeană și centrală. Este foarte greu să menții o persoană calificată, pregătită profesional într-o primărie când poate merge oricând la un Consiliu Județean pe un salariu dublu, la Finanțele publice pe un salariu triplu, sau în administrația centrală, la fel pe un salariu triplu. Aceste lucruri ne creează probleme nu doar în a ne ține angajații în primării, însă ne dorim să accesăm fonduri europene și ne pleacă personalul calificat pentru aceste demersuri.” (Barbu Nicolae, primarul municipiului Giurgiu)

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share