30/11/2021

Asociatia React: Bunatati din Moroeni prin “Anotimpuri la borcan”

Tarcus ElenaComunicat de presa

Bunatati din Moroeni prin “Anotimpuri la borcan” 

  • In comuna Moroeni, judetul Dambovita, Elena Tarcus va incepe o mica afacere cu produse derivate din legume si fructe.
  • Ea a finalizat cursurile gratuite de antreprenor in domeniul conservelor din legume si fructe  organizate in comuna Moroeni, cursuri sustinute de Asociatia React din cadrul proiectului „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”

 Femeia se numara printre cele 28 de doamne care au absolvit cursurile gratuite organizate de Asociatia React. In varsta de 42 de ani, Elena vrea sa profite de tot ce a invatat si sa-si deschida o mica afacere.

 „Chiar am invatat si am aflat multe lucruri. Nu stiam, de exemplu, ca din banane sau din ceapa rosie poti face dulceata. Am invatat si cum sa fac compoturile incat sa nu mai iasa tulburi si sa fie sigure pentru vanzare. La noi, aici, in Moroeni, avem o zona in care se poate face orice. Eu si familia mea avem un solar, o gradina si ma ingrijesc de ele. Acum lucrez doar in gospodarie, nu am serviciu, dar mi-ar placea sa incep ceva al meu, poate o mica afacere cu retete de la mama si cu ce am invatat la curs”, a spus Elena.

Alaturi de alte femei din Moroeni, care au urmat cursurile si au initiative antreprenoriale, Elena beneficiaza de ajutorul Asociatiei React prin infiintarea a trei centre culinare comunitare de procesare a legumelor si a fructelor, in comunele unde locuiesc cele mai multe absolvente interesate sa devina antreprenoare.

„Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia” se adreseaza femeilor fara un loc de munca, absolvente a minimum opt clase, cu domiciliul in mediul rural din judetele Arges, Prahova, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman. Persoanele de contact pentru informatii despre proiect sunt: Mariana Dutan (0722 406 778, mariana.dutan@asociatiareact.ro) si Cristina Gheboianu (0732 222 328, cristina.gheboianu@asociatiareact.ro).

“Ocupare si antreprenoriat rural in regiunea Sud Muntenia” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiunea Sud-Muntenia, implementat si comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”. Acesta este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!

***

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara.

Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari. www.asociatiareact.ro

Pentru informatii suplimentare, sunteti rugati sa o contactati pe Andreea Rotaru, expert comunicare in cadrul Asociatiei React, telefon 0732.714.849, e-mail andreea.rotaru@asociatiareact.ro.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share