23/10/2020

Asociere între Dudeștii Noi și Becicherecu Mic pentru introducerea gazului

Primăriile celor două commune se asociază între ele pentru ca locuitorii lor să aibă gaz. Conform celor declarate de primarul PNL, Alin Nica “ în această lună v-a fi demarată  licitația pentru selectarea unui operator care să facă și investiția, și să opereze rețeaua nou creată. Se încearcă din 2007 asta, însă au existat atât piedici cât şi nepăsarea cele de la centru. Primăria Dudeștii Noi se pregătește de o investiție extrem de importantă pentru locuitorii săi: introducerea gazului. Va porni efectiv licitația pentru concesionarea serviciului de alimentare cu gaz. Lucrările propriu-zise vor începe în șase luni după selectarea unui concesionar pentru serviciul de gaz.

Primăria a actualizat studiul de fezabilitate realizat în 2014 și depus la Ministerul Energiei, care trebuia să organizeze, conform legii de atunci, licitația.”

Conform celor declarate de Nica, totul v-a fi pe cont propriu, încercându-se a se ajunge la un preţ cât mai mic pentru branşarea populaţiei: “Practic, nu mai depindem de guvern sau de minister. Am avut discuții și consultări cu diverși operatori, cum ar fi E-On sau Gaz Vest. Costul final pentru un branșament trebuie să fie cât mai mic.  Costul per gospodărie n-ar trebui să depășească, în noile condiții, 2.500 de lei. Am adăugat la proiectul inițial și rețelele secundare. “

Primăria din Dudeştii Noi v-a lua un credit pentru aceste lucrări, iar cele două commune vor fi legate la reţeaua de gaz de la Sânandrei.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share