21/04/2021

ATENTIE! FURTURI din locuinte

furt_locuinta

BĂNUIŢI DE FURTURI DIN LOCUINŢE ŞI ANEXE GOSPODĂREŞTI, REŢINUŢI DE POLIŢIŞTII SPECIALIZAŢI ÎN INVESTIGAŢII CRIMINALE

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut doi bărbaţi, din localitatea Tomşani, bănuiţi că ar fi sustras bunuri din mai multe locuinţe şi anexe gosodăreşti. Pentru a nu fi victime a unor astfel de fapte, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor să-şi asigure toate căile de acces în locuinţă şi să nu facă publică plecarea de la domiciliu!

La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt.

Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie-decembrie 2014, cei doi bărbaţi, de 37, respectiv 39 de ani, ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă şi două anexe gospodăreşti, de unde ar fi sustras diverse bunuri.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit la domiciliile acestora bunuri de uz gospodăresc, unelte şi scule electrice, dispozitive şi piese auto, provenite din furturi, a căror valoare se ridică la 5 500 de lei.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor:

  • La plecarea de la domiciliu, închideţi bine toate căile de acces în locuinţă! Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră! NU lăsaţi cheia sub preş!
  • În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul! Acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă.
  • În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
  • Montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!
  • Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu! Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!
  • Nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!
  • Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în vederea recuperării acestora în cazul furtului!
  • Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşa de la balcon sau terasă, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa. Este necesar ca acestea să fie prevăzute cu încuietori suplimentare, dispuse la interior!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share