09/05/2021

ATENȚIE la ce ar putea deveni în viitor un copil, dar, uităm că el este cineva și ACUM

Plecînd de la această frază de mai sus, materialul se vrea  a fi un semnal de alarmă pe care îl adresăm autorităților și factorilor decizionali, care ar trebui să acționeze și să ia copiii la care face referire, în regim de urgență, pentru a-i recupera și reintegra mai târziu in societate.

Este drama unei familii din localitatea Ghioroiu din județul Vâlcea.

Nu vreau să aduc un afront părinților, dar în momentul în care ai copii, ai și responsabilități.

Marin Octavian și Lucreția au adus pe lume mai mulți copii.

Chiar dacă sunt în atenția autorităților locale și ai DGASPC Vâlcea se vede cu ochiul liber că, sunt neglijați.

Nu putem să punem vina pe sărăcie.  Dar, când mama este consumatoare de alcool, are legături extraconjugale, purtătoare de diferite boli, iar tatăl fără loc de muncă, consider că, acești copii trebuie luați din mediul în care trăiesc.

Unii dintre aceștia au luat-o și ei pe căi greșite, pentru că, unul dintre ei  a fost condamnat la furt,  iar fata și ea minoră, purtătoare de boli cu transmisie sexuală, a ajuns să bage comuna în sperieți. Sunt deja mici infractori.

Știți cum este proverbul, așa mamă, așa fiică. Pentru că ce a văzut în casă, minora face acum și ea.

Cât despre ceilalți copiii, ei sunt subnutriți, probabili și ei bolnavi.

De accea, solicit, public, în calitate de jurnalist și președinte al unui ong, ca autoritățile centrale să se sesizeze vizavi de acest caz, să nu mai fie mușamalizată situația reală, iar cei care trebuie să-și facă datoria, să aplice legea, iar copiii, care pot fi recuperați, să fie luați din mediul în care trăiesc.

Pentru că sunt mici și pot fi recuperați. Am așteptat un punct de vedere oficial, dar se pare că OMERTA  funcținonează cu succes în instituțiile statului, care ar trebui să ne protejeze. Personal mă voi ocupa de acest caz. 

Sunt biserici care au grijă de copii, ong-uri, ce pot asigura suportul necesar dezvoltării armonioase și a recuperării celor mici.

Deci, dacă se vrea se poate!. Dacă nu, vor acționa eu, cu pârghiile legale ce le am.

Pentru că, putem oferi un viitor frumos și copiilor care sunt neglijați și izolați, uitați de societate, pentru că noi, le putem oferi un sprijin.

Pentru că, nu ne dorim să fie infractorii de mâine!!!!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share