05/12/2020

ATENTIE la furturile din automobile!

furt-din-masinaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:

Fiţi prudenţi ! Preveniţi furturile de şi din auto !

Ieri, 18 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o campanie stradală pentru prevenirea furturilor de şi din autovehicule, în zona centrală a municipiului Târgovişte.

Astfel, poliţiştii au venit în sprijinul cetăţenilor, pentru a nu deveni victime ale acestor genuri de infracţiuni, fiind distribuite 500 de flyere cu recomandări preventive.Untitled - Copy

Poliţia dâmboviţeană vă recomandă: 

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi-l, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autotursim cu cheile în contact durează câteva secunde.

Închideţi complet toate geamurile; un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie luate!

Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului!

Se recomandă ca autovehiculele să fie parcate în locuri bine iluminate, în zone unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice sau izolate din punct de vedere al traficului.

Schimbaţi imediat sistemele de siguranţă ale autoturismului dacă aţi pierdut sau v-au fost sustrase cheile.

Dacă aparatura electronică cu care este dotat autoturismul dumneavoastră este prevăzută cu faţă detaşabilă, este indicat ca aceasta să fie luată pe timpul nopţii.

Nu vă lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii diferite bunuri de valoare ( dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, laptop-uri).1 - Copy

În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului,acţionaţi sistemul de blocare al uşilor.

Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt.

Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al vehiculului pe obiecte uşor demontabile ( oglinzi exterioare, baterii, casetofoane). În cazul sustragerii, aceste obiecte vor fi mai greu de valorificat, deci mai puţin tentante.

Asiguraţi-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiţi maşina, chiar dacă aveţi impresia că telecomanda a activat închiderea.  Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau mecanicilor ocazionali.

Riscaţi să rămâneţi fără componente care funcţionau sau să vi se facă copii de pe chei.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share