20/10/2020

ATENȚIE ȘOFERI! Amenzi pentru neutilizarea anvelopelor de iarnă

8
www.oficialmedia.com Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita

 În ziua de 06 ianuarie a.c., poliţiştii de la rutieră, în colaborare cu efective de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea evenimentelor negative cauzate de condiţiile meteo specifice sezonului de iarnă.

Astfel, în urma neregulilor descoperite în trafic, poliţiştii au aplicat 131 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul amenzilor, 22 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 5 pentru neutilizarea anvelopelor de iarnă.

Totodată, unul dintre administratorii de drumuri a fost sancţionat contravenţional pentru neîntreţinerea carosabilului.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare.

Zilnic, poliţiştii vor continua să acţioneze, în sistem integrat, pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

Reamintim că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor accidente rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelopede iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc).

Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează pe arterele pe care se circulă îngreunat şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share