05/12/2020

romapComunicat de presă

 Atenționare hidrologică- Cod Galben 

INHGA a actualizat atenționarea hidrologică – Cod Galben, valabilă și pentru județul Dâmbovița, astfel:

COD GALBEN

–  Pe râurile din bazinele hidrografice: Argeş, bazin superior şi afluenţi din judeţele Argeş şi Dâmbovita,

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. 

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 17.06.2015 ora 16:00 – 18.06.2015 ora 12:00 

Se ridică începând cu data de 17.06.2015, ora 16:00, atenționarea hidrologică Cod Galben  din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.

Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

În urma acestei atenţionări au fost înștiințate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor și pentru a putea interveni în cazul apariției unor situații de urgență.

Se impune de asemenea, urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Biroul de presă al Institutiei Prefectului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share