23/04/2021

Atentionare hidrologica de COD GALBEN

hidro 23 martie

Atenționare hidrologică- Cod Galben

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis astăzi o atenționare hidrologică, valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

COD GALBEN

Pe râul : Neajlov – bazin superior și mijlociu ( judeţele Argeș, Dâmboviţa şi Giurgiu).

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

 MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

  • În intervalul 24.03.2016 ora 10:00 – 24.03.2016 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: afluenţii din bazinul mijlociu al Ialomiţei, afluenţii din bazinul mijlociu şi inferior al Prahovei (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).
  • În intervalul 03.2016 ora 10:00 – 25.03.2016 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Neajlov – bazin superior şi mijlociu (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

În urma acestei atenţionări au fost înștiințate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share