09/12/2021

Atenționare meteorologică – Cod Galben

cod galben22 martieAdministrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

 ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
 COD GALBEN

Intervalul: 23 martie, ora 08.00 – 24 martie, ora 11.00

Fenomene vizate:  ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte, ninsori la munte
În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde toată ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

NOTĂ:   În sudul şi sud-estul teritoriului ( inclusiv în zona municipiului Bucureşti) se vor totaliza 15…25 l/mp, vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50…60 km/h. Vremea va deveni rece pentru ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor.

Cantităţi de apă de 10…20 l/mp se vor cumula local în sudul ţării şi în cursul zilei de marţi (22 martie).

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență se arata intr-un comunicat emis de Institutia Prefectului.

        

   

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share