26/10/2020

Atenționare Meteorologică – Cod Galben, 26-27 noiembrie 2015

 

cod galbenAdministrația Națională de Meteorologie ( ANM) a actualizat atenționarea meteorologică Cod Galben, valabilă și pentru nordul județului Dâmbovița, astfel:

MESAJ 1    

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Intervalul: 26 noiembrie, ora 6.00 – 27 noiembrie, ora 09.00

Fenomene vizate:  ninsori, strat consistent de zăpadă și cantități importante de apă

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.
În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50…55 km/h.


Notă:
 Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte.
      Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente.

La dispoziția președintelui Comitetului județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița,  jr. Ioan Marinescu, au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zona vizată precum și s-a solicitat monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

Persoană de contact: Andreea Dinu

0751.105583

Distribuie acest articol Oficial Media
Share