24/06/2021

Atenționare meteorologică- Cod Galben 27-28 iulie

1437975317_canicula-disconfort-termic-27-iulieComunicat de presă

Atenționare meteorologică- Cod Galben

    Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică– COD GALBEN, valabilă si pentru sudul județului Dâmbovița, astfel:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Intervalul: 27-28 iulie

Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic 


     Luni, 27 iulie şi marţi, 28 iulie, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…37 de grade. 

Notă: Mai ales astăzi după-amiază şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică, îndeosebi în estul, centrul ţării şi la munte.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.

Serviciile publice deconcentrate de specialitate vor verifica modul în care sunt respectate și aplicate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, aprobată prin Legea nr. 436/2001.

 Biroul de presă al Instituției Prefectului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share