22/10/2021

Atenționare Meteorologică – COD GALBEN 27-28 noiembrie 2015

 

cod galben 27 noiemAdministrația Națională de Meteorologie ( ANM) a actualizat atenționarea meteorologică Cod Galben din data de 26.11.2015, valabilă și pentru județul Dâmbovița, astfel:

MESAJ 1    

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Intervalul: 27 noiembrie, ora 18.00 – 28 noiembrie, ora 12.00

Fenomene vizate:  ploi însemnate cantitativ, ninsori, strat consistent de zăpadă, polei

În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55…65 km/h.


Notă: în după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia de a institui permanența la sediul instituției, precum și monitorizarea cu atenţie a evoluţiei fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.

Persoană de contact: Andreea Dinu

0751.105583

Distribuie acest articol Oficial Media
Share