13/05/2021

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

 cod galben 19 aprilie  

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis astăzi o atenționare meteorologică valabilă și pentru județul Dâmbovița, după cum urmează:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Intervalul: 19 aprilie, ora 22.00 – 20 aprilie, ora 22.00

Fenomene vizate:  instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă importante, intensificări ale vântului

În intervalul menţionat, în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Viteza vântului va depăşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.


Notă: Procesul de răcire va continua şi pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, vremea devenind răcoroasă pentru această dată. În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumă local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţării.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență. 

        

Distribuie acest articol Oficial Media
Share