Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Atmosfera astrală MARTIE 2016: Jocul Focului și al Apei

apa si foc

Foarte interesantă este luna Martie din anul de grație 2016! Ar trebui să scriem într-un jurnal ideile, planurile pe care le alcătuim, discuțiile purtate cu cei din jur, evenimentele prin care vom trece sau la care vom fi martori. Senzația că ne aflăm într-un carusel colorat, zgomotos, care își mărește viteza rapid și nici gând să se oprească, va fi pregnantă și pe alocuri destul de stânjenitoare.

Ceea ce iese la iveală sau ce începe acum se va relua la un alt nivel sau se va finaliza într-o oarecare măsură în luna Septembrie. De aceea este bine să fim prudenți, ancorați în aici și acum, răbdători și toleranți atât cu noi înșine, cât și cu ceilalți. Pe toată durata lunii, de mare ajutor ne vor fi întoarcerea la principiile corecte de trai pe această planetă și dezvoltarea unor relații sănătoase cu mediul înconjurător și cu ceilalți.

Evenimentele astrale ale lunii Martie sunt puternice, accentuează Elementele Foc și Apă, iar impactul psiho-social asupra pământenilor va fi mare, vizibil și cu efecte pe termen lung. Energia astrală captată de trupurile noastre poate duce la stări de oboseală accentuată, nervozitate, somnolență, se pot evidenția afecțiuni vechi sau se pot instala altele noi, de genul inflamații, infecții, răniri de la și prin obiecte și situații banale. Și la propriu și la figurat, Apa și Focul ne vor juca feste și numai dacă vom asculta semnalele sufletului nostru și ne vom racorda corect la lumea cotidiană, vom reuși să depășim totul cu bine. De evitat ignoranța, căderea în frivol și derizoriu, discuțiile, relațiile și situațiile tensionate sau nepotrivite.

În preajma datei de 5 Martie, Mercur își începe călătoria în Semnul Peștilor, impulsionând discuțiile de taină, dar punctate cu multă confuzie, iluzie și dezamăgiri ulterioare. Tot în preajma acestei date, Marte intră în Semnul Săgetătorului, oferindu-ne multă impulsivitate, încingând bine de tot spiritele.

Pe 9 Martie are loc prima eclipsă din acest an și este vorba despre una totală de Soare în Semnul Peștilor. Foarte accentuate vor fi relațiile cu anturajul apropiat și călătoriile pe distanțe scurte. Este începutul unor mari reformulări mentale și intelectuale. Educația, învățământul, presa, tot ce are legătură cu procesele de învățare, informare, prelucrare a datelor vor cunoaște probabil alte direcții de dezvoltare, dar nu mai întâi de a fi ieșit la iveală, într-un mod nu foarte delicat și nici discret, aspectele disonante existente. Recomandabil este să acordăm atenție sporită vorbelor, deciziilor și persoanelor cărora le facem destăinuri. Bine ar fi ca pe tot parcursul lunii Martie să dăm dovadă de discernământ, discreție și să vorbim strictul necesar. Chiar avem nevoie de o reconfigurare totală a sistemului nostru de valori morale și spirituale, după care ne ghidăm viața și experiențele ei.

Începând cu 12 Martie, Venus intră în Pești, un Semn drag acestei planete, pentru că se simte foarte bine aici, fiind vorba de Semnul ei de exaltare. Astfel, domeniile artei, compasiunea, înțelegerea și ajutorarea aproapelui ne vor însoți pentru tot restul lunii. Dar să avem grijă să nu fim șantajați emoțional și nici să ne sacrificăm prostește de dragul de a ne crește faima în ochii celorlalți sau de a-i atrage pe alții de partea noastră, în mod forțat.

Un alt moment important al lunii este Echinocțiul de Primăvară, care se va petrece în dimineața zilei de 20 Martie, când Soarele pășește în Semnul său de exaltare Berbecul. Entuziasmul ne va cuprinde pe toți, energia mediului înconjurător se schimbă, ziua se mărește și mai mult, iar pofta de viața va clocoti în toate vietățile. Totul în jur va căpăta culori deosebite, iar parfumurile de primăvară ne vor ademeni în chip misterios.

Însă, în culisele vieții sociale se petrec lucruri deosebite, neștiute, greu de anticipat sau înțeles. De aceea ar fi bine să nu ne pierdem prea mult în visare și nici să ne avântăm periculos de mult pe panta unui entuziasm nefondat. Avem mult de construit, atât la propria noastră persoană, cât și la mediul în care dorim să trăim.

Astrolog Anca Gordin Stoica

Citeste mai multe pe Astrocafe.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share