25/10/2020

Atmosfera celei de-a doua seri a Festivalului Crizantema de aur

c3

O noua seara in care festivalul Crizantema de aur a insemnat inca un duel artistic pe scena teatrului Tony Bulandra din Targoviste intre concurentii veniti sa bucure inimile celor prezenti. Sala a fost neincapatoare, ca si la prima seara,  iar atmosfera a fost una calda si emotionanta. Cu o prezenta delicata si eleganta, cei doi prezentatori, Miruna Ionescu si Silviu Biris au oferit spectatorilor momente artistice surprinzatoare care au starnit admiratia si placerea de a asculta, tututor celor care au ales sa participe si anul acesta la festivalul Crizantema de aur, atat ca invitati, concurenti dar si ca spectatori.

La concursul de interpretare au sustinut reprezentatii, Adrian Ioachim Stanila ( Brasov), Rodica Seling Pop (Salaj), Aurel Niamtu ( Iasi), Cristina Neacsu ( Targoviste), Ilie Constandache ( Botoșani), Cristina Mihaela Dan (Dambovita), Alexandru Traian (Bucuresti), Ludmila Rosculest (Moldova). Au fost acompaniati de orchestra “ROMANTICII”, director muzical, Dan  Ardelean.c4

Pe durata pauzei au avut loc lansari de carte, dar si de CD-uri. Cunoscutul amfitrion, Octavian Ursulescu, oaspete si deja prieten al Targovistei, prezent ca si anul trecut in cadrul festivalului Crizantema de aur, este de aceasta data si autorul cartii ”Album de amintiri”- In memoriam Titel Popovici. Membru al juriului, Jolt Kerestely si-a lansat de asemenea cartea ”O viata pentru cantec” si doua CD-uri.

c1

c2

Am fost lasati in compania unor recitaluri de exceptie in partea a doua a serii, ce au apartinut artistilor, Ina CRISTEA ( Medalion ”Titel Popovici – Trofeele Creației”), Bogdan HRESTIC ( Premiul I, secțiunea Interpretare – 2003), Mioara MANEA ARVUNESCU  (Câştigătoarea Trofeului „Crizantema de Aur 1993”), Carmen RĂDULESCU și Florin GEORGESCU – ”In memoriam Paraschiv Oprea” ; Acompaniati de  Orchestra ”DOR ROMÂNESC” , dirijor, Ștefan Cigu.

Abia coborat de pe scena, l-am rugat pe Silviu Biris sa ne spuna cateva cuvinte despre Targoviste si Crizantema de aur, pe care le vom continua intr-un material urmator.

Am fost primit in Targoviste la acest festival asa cum as fi primit si eu orice oaspete la mine acasa, cu zambetul pe buze. Tu daca vii la mine, iti deschid usa si te pun la masa si nu te intreb cand pleci. Mi-a placut foarte mult scenografia realizata de domnul Ranin.

Prima intalnire cu orasul Targoviste am avut-o la sase ani, am crescut la Moreni, ma consider jumatate dambovitean, a fost un impact atunci ca si cand as vedea New-York-ul, peste tot erau flori si foarte curat. Mi s-a lipit de suflet ca marca de scrisoare. De cate ori mergeam la Moreni, treceam prin Targoviste. Nu am locuit aici, dar am avut prieteni si cunostinte.(…)Si eu am crescut cu romantele, mama, matusa, cantau romante, a fost un gand care mi-a intrat in suflet ca as putea fi intr-o zi pe scena Crizantemei de aur. Desi sunt in stagiunea Teatrului National, multumesc directorului Ion Caramitru ca a avut intelegere sa pot veni la acest festival. (Silviu Biris)

 

12

Distribuie acest articol Oficial Media
Share