07/03/2021

Au furat o tonă de fier vechi de la fosta mină Paroșeni

În data de 15.06.2020, în jurul orei 19:30, poliţiştii aflaţi în misiune de patrulare au observat, pe o stradă din municipiul Vulcan (în curtea unui centru de colectare a fierului vechi), un autoturism care a mai fost depistat în trafic  încărcat cu fier vechi sustras din incinta Minei Paroșeni.

În urma verificărilor, în interiorul autoturismului au fost găsite componente ce se folosesc în industria minieră (provenind din incinta Minei Paroșeni), iar în spatele autoturismului se mai aflau, descărcate, materiale și componente metalice care au fost cântărite până la sosirea echipajului de poliție (stabilindu-se că au greutatea de 1.140 kg.). În cauză, poliţiştii vor efectua cercetări privind comiterea infracțiunii de furt calificat, atât faţă de conducătorul autoturismului, un tânăr de 22 de ani, din municipiul Vulcan, cât şi faţă de cei doi pasageri, identificați la faţa locului (în vârstă de 28 şi de 41 de ani).

Mina Paroșeni se află pe programul de închidere și este ” raiul ” hoților de fier vechi, iar agenții de pază sunt de multe ori depășiti de numărul acestora și nu odată au căzut victime .

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share