16/06/2021

Au început lucrările la primul After School finanțat de Primăria Târgoviște

af3

Astăzi, primarul interimar al orașului, Daniel Cristian Stan alături de viceprimarul Tudorică Răducanu, directorul economic Dana Popa, precum și șefi de direcții și servicii din subordinea Primăriei Târgoviște, au mers în teren în zona microraion 4 (Piata Aurora, pe strada Dinu Lipatti), acolo unde au început lucrările la primul After School cu denumirea Centru de zi ”Arlechino” pe care municipalitatea il va finanța împreună cu Banca  Europeana de Reconstructie și Dezvoltare. 

” Este un proiect în premieră la nivelul municipiului Târgoviște, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, cu finanțare parțială de la Banca Europeană de Dezvoltare. Noi venim cu cladirea și o cotă de finanțare de 10.000 de euro, iar finanțatorul vine cu diferența de bani pâna la 210.000 de euro. Vor fi 30 de beneficiari în fiecare zi; sperăm ca în câteva luni să finalizam aceasta investiție. Copiii vor fi aduși cu transportul de la școală și aici vor beneficia de servicii educționale, de asistență medicală, de o masă caldă pe zi, astfel încât să ne atingem obiectivul  de reducere a riscului de excluziune si abandon școlar în familii cu probleme deosebite.” (Daniel Cristian Stan)

af6

Data de finalizare a proiectului este 20 septembrie 2016. Cei care vor putea beneficia de serviciile acestui centru de zi, vor fi copiii ce provin din familii dezorganizate, cu risc de abandon școlar, iar în cazul în care vor fi foarte multe solicitări se vor face anchete sociale pentru a se stabili cine se încadrează la nevoile de protecție socială.  Pentru viitor sunt vizate și cartierele Matei Voievod, Prepeleac, Romlux, și Suseni.

Primarul Cristian Stan ne-a spus ca isi doreste ca pe viitor toate zonele din Târgoviște care au nevoie de asistență socială să se poată dezvolta la acest mod: servicii medicale și asistență educațională, fie printr-un After School pentru copii, dar si cluburi pentru persoanele de vârsta a treia, acolo unde, de asemenea am participat săptămâna trecută la începerea lucrărilor pentru primul Centrul de zi ce se adresează pensionarilor, situat în spatele școlii Paul Banică, Microraion 6. Mai multe detalii puteți citi AICI.

af4 af af6 af2 af7

 

Pentru mai multe informații referitoare la proiectele de viitor ale primarului interimar, Cristian Stan si ale Primariei Tărgoviște, vă invităm să citiți un interviu acordat în exclusivitate pentru Oficial Media.

INTERVIU-CRISTIAN-STAN-OFICIAL-MEDIA-1024x684CRISTIAN STAN: ”Să uiți de nevoile tale, să te dedici total activității pentru care ai fost desemnat” – Un amplu interviu cu actualul primar interimar al municipiului Targoviste

Distribuie acest articol Oficial Media
Share