30/11/2020

Autobuz electric la Timişoara

RAT Timişoara a primit în teste un nou tip de autobuz electric,nepoluant, de producţie cehă, marca SOR, după ce a mai testat un astfel de autobuz în toamna lui 2013, de producţie chinezească.

De această dată noul autobuz electric, este o producţie în cehă, marca SOR. Vehiculul se află în cea de-a doua sa incursiune în România, în perioada martie – iunie circulând în mai multe localități de la noi, iar între iunie și septembrie, în Bulgaria.

Producătorii susțin că autobuzul electric poate parcurge până la 280 de kilometri în regim extraurban și 240 km în regim urban, având o capacitate de până la 85 de persoane sau 92 de persoane pentru varianta de 11 metri.

Pentru transportul public, acest tip de vehicul oferă o serie de avantaje economice, costurile sale de întreținere și exploatare fiind comparabile cu acelea ale unui autoturism economic.

La ora actuală, mulțumită programelor de finanțare oferite de Uniunea Europeană, achiziționarea unui astfel de autobuz se poate face cu eforturi minime din partea autorităților publice locale, procentele de cofinanțare fiind cuprinse între doi și zece la sută din valoarea autovehiculelor.

RATT a mai testat un astfel de autovehicul în toamna anului 2013, fiind vorba despre unul de fabricație chinezească.

Autobuzul electric poate fi văzut în oraș până la 15 octombrie, iar regia va încerca să îl ruleze pe toate liniile, astfel încât timișorenii să-și poată face o opinie despre el.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share