24/10/2021

Autovehiculul Blindat de Intervenție, cea mai nouă piesă a Muzeului Național al Poliției Române

Ieri, 28 august, Muzeul Național al Poliției Române a găzduit o conferință de presă organizată de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița. În cadrul conferinței de presă, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, comisar șef de poliție Zepiși Danil a prezentat aspecte privind situația operativă înregistrată, lucrările de reparație și renovare a unor posturi de poliție și rezultatele obținute de polițiști pe durata sezonului estival. Citește articolul integral!

Muzeul Național al Poliției Române

A fost lansată și campania de informare, „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!”. Citește aici!

Activitatea de la Muzeul Național al Poliției Române s-a încheiat cu prezentarea piesei de rezistență. Autovehiculul Blindat de Intervenție al Ministerului Afacerilor Interne, intrată de curând în patrimoniul muzeului.

AUTOVEHICUL BLINDAT DE INTERVENȚIE, LA MUZEUL NAȚIONAL AL POLIȚIEI ROMÂNE

Acesta este un vehicul blindat, fabricat de Automecanica Moreni în anul 1985, pentru misiunile de escortă și intervenție.

ABI  a fost  construit  pe  șasiul  folosit de  autovehiculul  de  teren  ARO  240.  Blindajul  era alcătuit  din  plăci  de  oțel  sudate și  asigura  protectie  împotriva  gloanțelor  de  calibru  mic  și  schijelor.

ABI-urile  pentru  Miliție  au  intrat  în  dotarea  FOI  (Forța  Operativă  de  Intervenție  – structura  predecesoare  SIAS,  care  exista  la  nivelul  Miliției  Capitalei)  și  a  Plutonului  de Intervenție (structura existentă la nivelul inspectoratelor județene). Misiunile implicau intervenția în cazul tulburării  grave  a liniștii publice.

Acest autovehicul a fost modificat, fiind dotat cu un braț extensibil, asemănător unei macarele. Acesta era folosit de către structurile pirotehnice pentru îndepărtarea sau preluarea unor colete suspecte, până în anul 1992.

În anul 2017, a fost preluat de poliția dâmbovițeană de la Inspectoratul General al Poliției Române, fiind scos din înzestrare și pregătit în vederea expunerii la Muzeul Poliției Române.

 

Muzeul Național al Poliției Române 2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share