26/01/2021

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN, intervalul 29-30 iulie

1437975317_canicula-disconfort-termic-27-iulieAVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Intervalul: 29-30 iulie

 județul Dâmbovița

Fenomene vizate: val de căldură şi disconfort termic accentuat

        Miercuri, 29 iulie şi joi, 30 iulie, valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

        Notă: În după-amiaza zilei de joi, 30 iulie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, îndeosebi în centrul şi nord-estul ţării, precum şi în zonele de munte.

Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situații de urgență.

Serviciile publice deconcentrate de specialitate vor verifica modul în care sunt respectate și aplicate prevederile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, aprobată prin Legea nr. 436/2001.     

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Distribuie acest articol Oficial Media
Share