04/12/2020

“Banatul azi”, în formă tipărită, apare săptămânal la Timişoara

Internetul a luat faţa lumii, presa on line a luat avânt, aşa zişii jurnalişti ( departe de a fi aşa ceva) umblă cu tabletele şi cu leptopurile legate de gât, scriind după dictare, şi postând tot aşa, uitându-se de vremea agendelor, ziarele (tipăărite) dispărând unul după altul.

Se pare că mai există şi curajoşi sau, s-a întors lumea  pe dos. De ce ? Fiindcă la Timişoara zilele acestea a  avut curajul să apară un ziar. Unul adevărat, chiar tipărit pe hârtie de ziar.  De fapt este un săptămânal. Cu miros de cerneală, cu miros de tehnoredactare, de tiparniţă, un ziar real pe care să îl pipăi, să îl simţi, să îl citeşi printr-o reală lectură şi nu virtual.

 

Acel curajos nu e altul decât un fost journalist al slovei scrise, Adrian Marcu, care mai are şi site-ul de știri www.Banatulazi.ro, şi o publicaţie on line Banatul azi. Vine acum cu 16 pagini  de idei, opinii, fapte, gânduri, informații sau chiar umor, care de fapt are aceiaşi denumire de  BANATUL AZI.

Lansarea a avut loc în sala festivă a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș unde pe lângă colectivul redacțional, au fost invitaşi şi jurnalişti, oameni de media, oameni politici, din administrație, din universitățile orașului și colegi de breaslă. Toți au lăudat inițiativa și au încurajat demersul.

Au fost aduse şi cuvinte de laudă , în primul rând din partea gazdelor prin  doamna Florica Chiriță, director al CCIAT, urmând președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, a dorit viață lungă săptămanalului. Dan Diaconu, viceprimarul orașului a accentuat necesitatea unui organ de presă de acest fel. Iar consilierul județean Marian Vasile a promis că-l va citi ca pe un instrument de lucru util.

A fost prezentă echipa de jurnalişti începând cu editorialiștii Radu Nicosevici, Adrian Bodnaru, Nicolae Țăran și Robert Șerban şi binenţeles redactorul șef Lucian Ronkov . Unii jurnalişti şi-au făcut munca prin sală: Titus Bălan, Augustin Marius Leahu sau Diana Lupulescu.

Apropo, de apariţia tipărită a yiarului,vorba unui poet pus pe şotii: „cu Windows nu poți spăla geamurile așa cum se poate folosi hârtia de ziar”.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share