28/11/2020

Bani să fie că centre comerciale se tot construiesc

Noi proiecte în infrastructură la  Timișoara.  Mall-urile în orașul de pe Bega apar ca ciupercile după  ploaie Este vorba despre un nou centru comercial, și nu al doilea, ci al treilea, Timișoara Centrum, o investiție estimată la 90 de milioane euro.

 

Proiectul a fost deja lansat. Noul mall “Timișoara Centrum” va fi construit în zona Circumvalațiunii, în locul fostei fabrici IRA. Pentru construcția megalomană a centrului comercial, au fost demolate mai multe construcții existente pe terenul situat între Centrul IT&C Incuboxx și fostul sediul al Poliției Rutiere. Centrul va dispune nu doar de magazine, cafenele, restaurante, cinematograf, ci şi de spaţii pentru birouri de șapte etaje. Spațiile de închiriat însumează o suprafață de 60.000 de metri pătrați și 2.100 de locuri de parcare. Astfel că noul centru comercial va găzdui peste 140 de magazine, cafenele, săli de cinematograf, dar și un centru fitness.

 

Timişoara este al doilea  oraș dezvoltat economic al României după Bucureşti. Astfel că timişorenii au printre cele mai mari salarii din țară, venitul mediu net fiind de peste 1.900 de lei în aprilie 2015 la nivel de judeţ, iar şomajul aproape că nici nu există.

Timişoara este cel mai dinamic oraş din România, este o concluzie a reputatei reviste Forbes. Municipalitatea sprijină orice investiţie din oraşul nostru atâta timp cât nu poluează. Mă bucur că o zonă care până ieri era în paragină a fost asanată şi în loc o să apară ceva foarte frumos. Am dat multe amenzi acolo şi se plăteau a doua zi. Pe vremuri acolo a fost o fabrică, apoi a fost abandonată, era o paragină de nedescris, au apărut oameni ai străzii”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Investitorul Ali Ergun Ergen spune că după deschidere vor fi disponibile două mii de locuri noi de muncă.

STEJĂREL IOESCU

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share