24/01/2021

Bănuită de comiterea unui furt din locuinţă, identificată de poliţişti

43693politia-romana-1In data de 25 mai a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Poiana au probat activitatea infracţională a unei tinere, de 20 de ani, din localitate, bănuită de comiterea infracţiunii de furt calificat. 

Din cercetări, a reieşit că în ziua de 21 mai 2015, a pătruns în locuinţa unui bărbat, de 30 de ani, profitând de faptul că uşile de acces erau neasigurate, de unde a sustras o sumă de bani.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Faţă de aceasta se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet. 

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe, poliţia dâmboviţeană recomandă cetăţenilor:

  • La plecarea de la domiciliu, închideţi bine toate căile de acces în locuinţă! Păstraţi cheia în permanenţă asupra dumneavoastră! NU lăsaţi cheia sub preş!
  • În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul! Acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă
  • În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!
  • Montaţi încuietori rezistente, care au sistemul de prindere în interior la toate căile de acces (ferestre, guri de aerisire, uşi de balcon şi de intrare în locuinţă)!
  • Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu! Nu lăsaţi bilete în uşă prin care anunţaţi absenţa de la domiciliu!
  • Nu ţineţi sume mari de bani şi bijuterii în casă, neasigurate!
  • Notaţi seriile aparaturii electronice deţinute, astfel încât să puteţi sprijini Poliţia în vederea recuperării acestora în cazul furtului!
  • Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşa de la balcon sau terasă, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa. Este necesar ca acestea să fie prevăzute cu încuietori suplimentare, dispuse la interior!
Distribuie acest articol Oficial Media
Share