31/10/2020

Bărbat cercetat pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice

Rezultatele obținute de polițiști în urma acțiunilor desfășurate pentru siguranța comunității

La data de 15 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri, au fost angrenați în activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice. Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au intervenit la 32 de evenimente, dintre care 21 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 16 infracțiuni. Dintre acestea, 7 au fost contra patrimoniului și 9 contra persoanei.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 380.615 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada următoare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu prilejul sărbătoririi Sfintelor Sărbători de Paşte. Poliţiştii vor acţiona pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

De asemenea, vor fi desfășurate acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19) și pentru verificarea respectării măsurilor impuse în perioada stării de urgență.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Cercetat pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice

 

La data de 16 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe drumul național 71, pe raza localității Ulmi, un bărbat de 49 de ani, din Dragodana, în timp ce conducea o autoutilitară, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

De asemenea, bărbatul nu avea asupra sa declarație pe proprie răspundere, fiind sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

 

Stimaţi conducători auto,

 Vă  reamintim că şofatul este incompatibil cu alcoolul! Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share