10/05/2021

Bilanțul Caravanei UPT

În perioada septembrie – noiembrie 2019, Universitatea Politehnica Timișoara a derulat în licee seminarii de orientare și consiliere profesională în vederea sporirii accesului elevilor la un învățământ superior tehnic de calitate.

Echipele de implementare a proiectului, formate din consilierii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității Politehnica Timișoara, cadre didactice și studenți, s-au deplasat în licee selecționate din 9 județe (Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș) în vederea organizării de seminarii de consiliere pentru elevi.

Au beneficiat de consiliere și orientare elevii din 153 licee, din care 68 licee din mediul rural și orașe sub 10.000 de locuitori. Numărul de elevi informați a fost de 16.092, din care 1.636 elevi de la licee din mediul rural și 3.190 din orașe sub 10.000 de locuitori.

Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2019-0678, cu titlul „Facilitarea accesului la învățământul tehnic timișorean prin realizarea unui HUB de conectare Elevi–Studenți–Companii, prin implicarea comunității alumni a Universității Politehnica Timișoara (ESC-HUB)”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share