Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Biserica Maranata din Lupeni a adunat personalități din lumea întreagă

Biserica Maranata din Lupeni

Biserica este Mireasa lui Cristos: El a iubit-o şi s-a dat pe sine pentru ea. A purificat-o prin Sângele său. A făcut din ea Maica roditoare a tuturor fiilor lui Dumnezeu. Cel care îl iubește pe Dumnezeu își iubește și țara, e un bun patriot.” 

În urmă cu 28 de ani, se puneau bazele Bisericii Penticostale „Maranata” din Lupeni.

Cu ajutorul autorităţilor locale şi cu sprijinul unor fraţi din SUA, care au adus banii pentru începerea lucrărilor,  a început munca sisifică a fratelui Gheorghe Mesaroş, cu timpul, cu autorițățile și cu vremurile.  Construcţia bisericii nu a fost una uşoară şi cu ajutorul lui Dumnezeu s-a reuşit finalizarea sa.  Trecerea timpului şi-a spus cuvântul, în biserică trebuind să fie executate diferite lucrări de întreţinere şi modernizare.

Aşa că,  fratele păstor şi-a atras de partea sa membri ai famliei şi împreună cu alţi credincioşi din comunitate au reuşit înfiinţarea Asociaţiei Glasul Penticostalilor, care este coordonată astăzi de fratele Iacob Mesaroș. Acum, comunitatea penticostalilor din municipiul Lupeni a crescut de an, la an și au reușit să devină un reper important pentru localitate.  Pentru a aduce mulțumire celor care au sprijinit-o de-a lungul anilor, duminică 5 august, în Biserica Maranata a fost mare sărbătoare, în care L-au slăvit de Dumnezeu și pe Isus Cristos.

Iacob Mesaroș în calitatea sa de gazdă,  a făcut o trecere în revistă a momentelor cele mai importante din istoria construcției Bisericii Maranata și  a subliniat în mod deosebit sprijinul primit din partea familiei Ieșiu, a fostului director Carol Ridzi și a altor oameni de bine care au contribuit la ridicarea și modernizarea lăcașului de cult. Nu a fost uitat nici paramentarul Cristian Resemeriță, care a facilitat atragerea de fonduri guvernamentare pentru cumpărarea scaunelor, stației de sonorizare, pentru lucrările de modernizare și reabilitare termică și îmbrăcarea scărilor de granit special de trafic greu. La evenimentul de duminică au participat din partea Cultului Penticostalilor: pastorul Ioan Filip, prof. univ. Mircea Demean, pastorul Ioan Deneș ( n.r. care este și ministrul Apelor și Pădurilor), suprefectul județului Hunedoara Dorel Ovidiu Bretean, frați penticostali din SUA, consilieri locali și județeni,  primarii din Petroșani, Uricani și Beclean,  directori de deconcentrate, etc.

În calitatea sa de gazdă şi de preşedinte al asociaţiei, Iacob Mesaroş a ţinut să le spună celor prezenţi: „În această zi dorim să aducem mulţumiri lui Dumnezeu pentru ceea ce am realizat  şi persoanelor care s-au implicat pentru a moderniza această biserică. Toți banii care au venit pentru construcția bisericii au venit din SUA. Dumnezeu să binecuvânteze familia Apetroaie și e cei care me-au ajutat. Am colaborat foarte bine cu autoritățile guvernamentale, județele și locale  și mi-aș dori ca în toate primăriile din țara noastră să existe o colaborare așa cum este în municipiul nostrum, este o colaborare prietenească, o relație de suflet de la om, la om. Iar acest lucru a adus bunăstare pentru toți” . Pentru întrega sa activitate depusă în folosul comunității  penticostale din Lupeni pastorul Gheorghe Mesaroș a primit mai multe distincții, diplomă de recunoștință și o plachetă aniversară. Aceleași plachete au primit și cei care s-au adus sprijinul pentru construcția, reabilitarea și modernizarea Bisericii Maranata din Lupeni.

” Sunt poate,  mai emoționată ca oricând și extrem de bucuroasă și onorată să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la acest moment aniversar. Vreau să vă mulțumesc că ați adus în discuție și numele tatălui meu,  Carol.  Trebuie să vă spun că îmi este greu să vorbesc, după ani de tăcere. Sunt fericită că ați fost alături de mine prin rugăciune, pentru că, în cele mai grele momente împărtășim aceleași valori, familia și credința în Dumnezeu. Vă urez – La mulți ani, sănătate și multe împliniri ”,  a ținut să declare și fostul parlamentar, Monica Iacob Ridzi.

În calitatea sa de primar al municipiului Lupeni, primarul Lucian Resmeriță  a reiterat în intervenția sa care este rolul unei biserici într-o comunitate. ” Vreau să vă mulțumesc pentru acești 25  de ani pe care i-am petrecut împreună. Sunt convins cp dumneaoastră ați găsit în biserică sprijinul de care ați avut nevoie. Din punctul meu de vedere, poate un adintre cele mai sigure instituții care reușește , în acest moment să adune oamenii, sunt bisericile. Efortul pe care îl faceți dumneavoastră,  este un exemplu pentru întreaga noastră comunitate. Mă bucur de fiecare dată cînd,  Casa lui Dumnezeu este plină de sufletele calde pe care dumneavoastră le aveți. Vreau să-i mulțumesc dl. Iacob Mesaroș pentru colaborarea pe care o avem. Altfel,  nu puteam să progresăm, să mergem mai departe, decât dacă nu strângeam mâna și reușim să  facem aceste progrese de care orașul nostru are mare nevoie.

Împreună facem echipă și vom face și în următorii ani, să combinăm  modernismul  cu exeriența viceprimarului nostru , pe care o apreciz și de la care am avut multe lucruri de învățat. Dorim ca această biserică să prospere, să se dezvolte, iar din punctul de vedere al comunității aveți tot sprijinul, deoarece meritați acest lucru. Vă doresc sănătate și putere de muncă, pace tuturor și slăvit să fie numele lui Dumnezeu” a cochis primarul Lucian Resmeriță.

După intervențiile invitaților și momentele festive de decernare a distincțiilor,  programul a continuat cu predicile pastorilor prezenți, toți cei prezenți au primit biecuvîntări de sănătate și pace, iar minstrul și pastorul Iaon Deneș a îndemnat la UNITATE în acest centenar, mai ales în aceste momente grele prin care trece țara noastră.tot acesta a sublinat faptul că ” Cel care îl iubeste pe Dumnezeu își iubește și țara, este un bun patriot”.  Alți pastori au cerut credicioșilor să înalțe rugăciuni către Dumnezeu și Fiului său Isus Cristos,  pentru pace, liniște în țară și binecuvântarea celor care fac fapte bune și se pocăiesc.

Bisericii i s-a încredinţat Darul lui Dumnezeu.  În ea a fost aşezată comuniunea cu Cristos, adică Duhul Sfânt, arvuna incoruptibilităţii, confirmarea credinţei noastre şi scara înălţării noastre spre Dumnezeu.  Căci unde este Biserica, acolo este şi Duhul lui Dumnezeu; şi unde este Duhul lui Dumnezeu, acolo se află Biserica şi tot harul.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share