Botezul Domnului Iisus Hristos sau Boboteaza, a scos din case mii de credincioşi şi la Timişoara, bisericile dovedindu-se din nou neîncăpătoare, formându-se lungi cozi atât la lumânări şi pomelnice, cât şi la aghiasmă. La cea din urmă cozile formându-se cu o oră înainte de terminarea slujbei.
La Catedrala Mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara, slujba Botezului Domnului a fost ţinută de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului.
După oficierea Sfântei şi Dumnezeeştei Liturghii şi Slujbei Aghiasmei celei Mari, A avut loc Sfinţirea Mare a Apei, ocazie cu care au fost binecuvântaţi toţi credincioşii din lăcaşul de cult, care au fost stropiţi cu apă sfinţită, atât cei care se aflau în biserică, cât şi cei de pe treptele catedralei.
După terminarea slujbei a avut loc Sfinţirea apei,din cele șase butoaie,de pe treptele Catedralei Ortodoxe, în total peste 4.000 de litri, la care au stat la rând miide timişoreni.
Mitropolitul Ioan al Banatului a avut şi un mesaj pentru credincioşii din întreaga ţară, nu numai din Timişoara sau Banat:
.„Astăzi Mântuitorul nostru Iisus Hristos este arătat în chip deosebit lumii de pustnicul de pe malul Iordanului, Sfântul Prororc Ioan Botezătorul, cât și de Tatăl și de Duhul Sfânt. De acum, nimeni să nu se îndoiască, întrucât Hristos este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu care a venit în lume, S-a întrupat din Fecioara Maria și S-a jertfit pentru noi și pentru a noastră mântuire. Astăzi vedem cerurile deschise, și, pentru o clipă,, un belșug de har se revărsă peste tot, sfințind pământul și apele. Apa sfințită pe care astăzi o primesc credincioșii spre binecuvântare și sfințire, conține o picătură din Iordanul harului lui Dumnezeu și de aceea, îi îndemn pe toți să guste din ea cu multă evlavie și să fie conștienți că duc în casele lor o picătură din harul iubirii lui Dumnezeu”.
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
2022 a fost al optulea an consecutiv de creștere a cheltuielilor pentru apărare în Europa și Canada
„Poezia este copilul care rămâne în sufletul adolescentului, al omului matur și al bătrânilor, peste durere, dezamăgire și suferință”
Hunedoreni în vizită la Parlamentul european