Bogdan Farcaș a câștigat trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal. Premiul Gopo, un fel de Oscar al României

Actorul Bogdan Farcaș a câștigat, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Galei Premiilor Gopo, trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul Florin Iespas din filmul „Neidentificat”, regia Bogdan George Apetri.

Bogdan Farcaș Cel mai bun actor
Bogdan Farcaș Trofeul Cel mai bun actor în rol principal, Premiile Gopo

Bogdan Farcaș Cel mai bun actor

Colaborator al Teatrului Tony Bulandra și cunoscut publicului târgoviștean din spectacole precum Năpasta, Richard al III-lea, Unchiul Vanea, Hamlet, Salonul 6, Nunta lui Figaro, Trei surori, O scrisoare pierdută, Crimăși pedeapsă, Bogdan Farcaș este iubit aici și mulți dintre simpatizanții săi nici nu știu că nu este târgoviștean. Câștigătorul marelui trofeu pentru cel mai bun actor este din Ploiești și este angajat al Teatrului Toma Caragiu, instituție unde sâmbătă, 14 mai, va juca in cea mai nouă producție, spectacolul ”Toxic” în regia lui Florin Piersic Jr.

Alături de Bogdan Farcaș, la această categorie au mai fost nominalizați actorii Adrian Titieni („Tata mută munții”), Conrad Mericoffer („Câmp de maci”), István Téglás („Luca”) și Mircea Andreescu („După 40 de zile”).

Bogdan Farcaș Cel mai bun actor
Florin Iespas (Bogdan Farcaș) în filmul Neidentificat

In ”Neidentificat”, în timp ce traversează o perioadă dificilă în viața personală, polițistul Florin Iespas (Bogdan Farcaș) devine obsedat de un posibil caz de incendiere, rămas nerezolvat, în urma căruia au rezultat două victime. Convins că Bănel (Dragoș Dumitru), un tânăr de etnie rromă, este implicat în tragedie, încearcă să construiască un caz împotriva lui, jucându-se deloc discret cu limita dintre etica profesională și abuzul de putere. Lucrurile iau însă o turnură neașteptată, atunci când mai multe detalii din viața lui Florin ies la iveală.

Bogdan Farcaș scrie pe pagina de facebook:

Dacă tot e cu Gopo îl rog oficial pe Flavian Farcas sa ma ierte ca i-am furat constant bani din buzunar între 1986 și 1992 ca să ma duc la film. Poate ca nu a fost degeaba pana la urmă… Sar mana mama ca uneori mi-ai mai luat apărarea și sar mana Anca Madalina Farcas ca nu mă turnai când fugeam din casă fără zgomot. Va iubesc de moooooor!!!! Și vreau să mulțumesc tuturor celor care mi-ați scris ieri și cărora nu am avut timp sa va scriu înapoi pentru că, de’, am șprițuit pana la 7, iar la 10 am fugit la repetițiile pentru Toxic de la Teatrul „Toma Caragiu” . Florin Piersic Jr, aseară am stat sa învăț textul.. Vezi tu azi😁! Și frații de la Heavy Riders – HFFH!!! Cristian Hrubaru , Claudiu Cîrţînă va pup de dracii va iau. Nu știu…sunt copleșit! Va mulțumesc pentru fiecare gând și pentru fiecare zâmbet!!! Sunt atâtea de spus dar o dam în romanțe și eu nu știu cum sa fac față la astea… Aaaa, sa nu uit – o ținută semnată de Bogdan Farcas, hairstyle Farcas Bogdan, make up Ovidiu Bogdan Farcas, accesorii Farcas Ovidiu Bogdan… Premiile Gopo #gopo2022 #neidentificat #mangobroker #heavyriders #epemasadincolo

Bogdan Farcaș – Cel mai bun actor

Premiile Gopo recompensează cele mai importante realizări cinematografice naționale din cursul anului precedent, promovând adevăratele valori din domeniu în rândul unui public cât mai larg. Să nu uităm de rolurile lui Farcaș în producții internaționale, are peste 20 de apariții, colaborând cu regizori precum Fredrik Bond (The Necessary Death Of Charlie Countryman, unde a jucat alături de Shia LaBeouf), Keoni Waxman, Scott Z. Burns, William Kaufman, Po-Chih-Leong.

”Am mai avut și eu filmări cu Steven Seagal, două cu Van Damme, cu Dolph Lundgren. Chiar ziceam că dacă ar fi să câștig un premiu le-aș mulțumi în discurs lui Steven Seagal și lui Van Damme pentru cele două mașini ale mele, pentru casa mea și motocicletele mele (râde), declară Farcaș într-un interviu.”

Ioana Farcaș, soția actorului și la rându-i actriță a Teatrului Toma Caragiu, scrie pe contul personal:

Declaratie: Asta s-a întâmplat alaltăseară: Bogdan l-a adus acasă pe tipul ăsta auriu din spatele nostru! 😲 Sunt atât de fericită pentru tine cum nici nu-ți imaginezi!!! La cat mai multe roluri frumoase și aprecieri bine-meritate, Bitule!!!
A, și îți mulțumesc că îmi mulțumești in toate interviurile 😁.
„De vina” că sunt frumușică langa tine e @cori_hairdresser 😎

Răspuns Bogdan Farcaș: Aici de ce vorbesti frumos si acasa tipi???? 😂😂😂

Mărturisec că am văzut toate aparițiile lui Bogdan în filmele străine și toate spectacolele de la Teatrul Tony Bulandra de 11-12 ani, unele care astăzi nu se mai pun în scenă, altele care încă se joacă cu succes. Ne este drag să stăm la repetiții, să vedem reprezentațiile de câte 2-3 ori, Sunt multe de povestit dar pentru azi ne oprim la Premiile Gopo, la trofeul pentru cel mai bun actor câștigat de Bogdan. În viitor sper să ne invite și la Ploiești și în alte săli unde mai joacă. Bravo Farcașilor! Felicitări! Vă iubim și vă așteptăm la Târgoviște.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share