21/06/2021

Bogdan Simion ramane in arest pentru urmatoarele 30 de zile

bogdan simion1

In data de 20 ianuarie 2016 Bogdan Simion, administratorul public al comunei Vulcana- Pandele si detinator al unui cotidian online, a fost retinut cu propunere de arestare preventiva. Peste 100 de politisti si mascati au luat la verificat sediul Primariei Vulcana Pandele in data de 19 ianuarie si domiciliul administratorului public, Bogdan Simion, dupa ce a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, violarea vieţii private, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, inducere în eroare a organelor judiciare, purtare abuzivă şi complicitate la şantaj şi abuz în serviciu.

 

Ieri am primit pe adresa redactiei din partea IPJ Dambovita un comunicat de presa prin care suntem informati ca:

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 44 de ani şi a unei femei de 33 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de şantaj, abuz în serviciu în formă continuată, ultraj contra bunelor moravuri, violarea vieţii private, ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere, inducere în eroare a organelor judiciare, purtare abuzivă şi complicitate la şantaj şi abuz în serviciu.

La data de 20 ianuarie a.c., bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar împotriva femeii a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Astăzi, 16 martie, Judecătoria Târgovişte a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile împotriva celei în cauză, având în vedere că aceasta nu a respectat obligaţiile stabilite de magistraţi în conformitate cu ordonanţa de dispunere a măsurii preventive.

De asemenea, în cazul bărbatului, instanţa de judecată a dispus prelungirea arestării preventive cu 30 de zile.

Bogdan Simion suspectat de santaj in relatia cu mai multe unitati scolare din Dambovita.

DNA informeaza ca este suspectat atat de santaj cat si de ultraj, abuz in serviciu si alte infractiuni, administratorul public folosindu-si influenta atat ca reprezentant al primariei cat si ca proprietar al unei publicatii online. In acelasi dosar, alaturi de el mai sunt cercetate doua angajate. 26 de oameni vor fi dusi cu mandat la audieri.

Suspectul, proprietar si al unei firme de deratizare, este acuzat ca incerca sa incheie contracte de prestari-servicii de deratizare, prin santaj, cu diverse institutii si unitati de invatamant din judetul Dambovita.

 19.o1.2016

Vecinii spun ca il banuiau de lucruri ilegale.

“Cu deratizarea, santaja institutiile, scolile, pe unde se ducea”, spune un vecin. “Santaja personalul din primarie, ii ameninta ca daca sufla ceva ii da afara din primarie”

“Tare si mare! A schimbat vreo 3 primari el. Cu firma de deratizare, cu aia santaja”, afirma alt vecin.

Reprezentantii inspectoratului scolar Dambovita confirma ca angajatul primariei depunea diverse reclamatii ca sa-i determine pe directorii de scoli sa incheie contracte de deratizare cu firma propusa de el.

Profesor Sorin Ion, inspector scolar general ISJ Dambovita: “In aceasta dimineata au fost verificate si ridicate niste documente care vizeaza corespondenta intre inspectoratul scolar si site-ul de stiri. Acest site facea destul de multe reclamatii la noi, la inspectoratul scolar.”, scrie stirileprotv.ro

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share