23/10/2020

Bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 450.000 mii lei

Ieri, în sedința de guvern a fost aprobată suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pe anul 2020, cu suma de 450.000 mii lei.
Sumele alocate potrivit prezentei hotărâri vor fi utilizate pentru pregătirea unităților sanitare din România în vederea îngrijirii pacienților infectați cu Coronavirus – COVID19 precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților critici, în acest context, în conformitate cu legislația aferentă modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare.

Sumele rămase neutilizate se restituie la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului până la sfârşitul anului 2020. Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să introducă, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Sănătății pe anul 2020. Ministerul Sănătății va răspunde de modul de utilizare a sumelor alocate potrivit prezentei hotărâri, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share