24/06/2021

Burebista şi Decebal au sosit la Timişoara

Nici într-un caz nu este vorba de cei doi împăraţi ai Daciei, ci este numele dat celor două vaporaşe de agrement, din cele şapte care vor face croazieră pe Bega, celelalte cinci urmând să se lanseze la apă în această vară.

Celelalte cinci vor purta numele de : Traian, Huniade, Savoya, Economu şi Glad.

Ele vor fi inscripţionate cu culorile liberale – albastru și galben, dar și cu mov, culoarea folosită și pentru celelalte mijloace de transport în comun din Timișoara, dar şi culoarea tricourilor echipei de fotbal Poli. De asemenea, vor avea desenat pe ele denumirea, steagul României și sigla RATT.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu a spus că vaporaşele se află în probe, şi în curând vor naviga pe Bega. Fiecare vaporaş are o capacitate de 50 de persoane. Este dotat cu toaletă, are peste 12 metri lungime şi aproape 5 lăţime. Preţul de construire şi livrare a ambarcaţiunii este de 350.000 de euro, TVA inclus.

Până în prezent Timişoara este siongurul oraş din ţară care are cinci tipuri de mijloace de transport: autobuze, troleibuze, tramvaie, biciclete şi vaporaşe. Să nu mai punem la socoteală taxiurile, ca ar fi, şase.

Staţiile sunt în dreptul a câte unui pod, iar de acolo se poate continua drumul cu bicicleta, cu vaporaşe în afara de agrement putându-se face şi naveta.

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share