Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

C.J. Dambovita sprijina Arhiepiscopia cu 20 de miliarde de lei

 

 

foto jurnal

Foto credit: jurnaluldedambovita.ro

Ca urmare a solicitării Arhiepiscopiei Târgoviştei, înregistrată la Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu nr. 1811/03.02.2015, in sedinta din 10 februarie 2015, membrii consiliului au aprobat alocarea în acest an a sumei de 20 de miliarde lei ca sprijin financiar pentru Arhiepiscopie si alte cateva unitati aflate in subordinea acesteia. Mentionam ca pentru lucrarile sus-mentionate, Arhiepiscopia dispune de 2.000.000 euro, fonduri proprii si conform art. 4 alin (2) din H.G. nr. 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor O.G. nr. 82/2001 pentru stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinînd cultelor recunoscute în România, ,, Din bugetele locale ale comunelor, oraşelor municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi ale judeţelor se pot (nu trebuie – n.r.) aloca sume pentru completarea fondurilor proprii ale unităţilor de cult” .

IMG_7770

O singura abtinere a existat la acest punct pe ordinea de zi si am tinut sa aflam de la Ing. Dragos Paraschiv, rationamentul reticentei cu care a tratat aceasta solicitare de finantare in valoare de 20 de miliarde de lei a unor unitati de cult apartinand Bisericii Ortodoxe Romane.

„La olimpiada de religie au cerut doar pentru ei (cultul ortodox – n.r.). Nu mi se pare normal sa dau niste bani doar pentru anumiti copii, de un anumit cult religios, in cazul asta, ortodox. Apoi, legat de nota de fundamentare a solicitarii Arhiepiscopiei, m-am uitat pe devizul estimativ la dotari si am vazut niste sume de m-a luat capul… Nu poti sa bagi 2 milioane de euro – caci ei au deja 2 milioane de euro- si sa mai ceri inca 20 miliarde de lei de la Consiliul Judetean. La o expertiza tehnica atenta, am analizat si preturile sunt foarte mari. Noi suntem pusi sa apreciem ce are prioritate si ce nu. Asta nu inseamna ca trebuie sa arunc cu banii”, ne-a declarat Dragos Paraschiv, consilier judetean din partea PNL.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin