16/06/2021

Calendarul activităților derulate în cadrul campaniei SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII 2016

Astăzi, după lansarea campaniei, ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” la Centrul de Analiza si Prevenire a Criminalității din Târgoviște au fost derulate activități pentru prevenirea delincvenței juvenile, iar ziua de marți va fi dedicată prevenirii victimizării minorilor.

Elevii Liceului Voievodul Mircea din Târgoviște (clasa a 9-a D) au fost invitati să participe la prima actiune din cadrul campaniei de prevenire. Aceștia au fost puși față în față cu o persoană privată de libertate pentru tentativă de tâlharie, și care le-a adus în atenție modul în care pot deveni victimele alegerilor greșite. Confruntarea directă cu o persoană care a săvârșit infracțiuni și se află în detenție, rămâne una dintre cele mai de impact metode prin care tinerii pot întelege că nimic nu este mai prețios decât să poți trăi ca un om liber.

Campania, simbol al activităţii preventive, are rolul de a reaminti comunităţii importanţa adoptării unei atitudinii responsabile şi rolul fiecărei persoane pentru menţinerea gradului de siguranţă. Activitățile circumscrise acestui proiect sunt în conformitate cu priorităţile naţionale ale Poliţiei Române pentru anul 2016.

 

În perioada 26 – 30 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița organizează cea de-a unsprezecea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”. Activităţile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2016, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

În zilele de miercuri și joi, polițiștii  vor derula acțiuni pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului și a celor cu violență. Săptămâna se va încheia cu activități dedicate siguranței rutiere.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share