19/06/2021

Campania națională de prevenire a traficului de persoane – Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!

Lansăm campania națională de prevenire a traficului de persoane Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (I.G.P.F.) lansează campania de prevenire a traficului de persoane ”Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!”.

Reprezentantii ANITP Centrul Regional Ploiesti in colaborare cu reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dambovita au desfasurat in cadrul campaniei nationale ,, Pentru ca oamenii conteaza, Pune tu bariera traficului!”, activitati de informare si prevenire si distribuire de material antitrafic la Gara de Sud si Autogara ATYC  Targoviste si la Liceul Tehnologic Pucioasa, la data de 10.02.2021.

trafic de persoane

Activitatile au vizat transmiterea de informatii si sfaturi preventive, temele dezbatute fiind: traficul de persoane, siguranta pe internet si delincventa juvenila, scopul acestor actiuni fiind acela de a spori gradul de constientizare a tinerilor cu privire la infractionalitatea care se petrece atat in mediul online, cat si in viata reala. Cu aceasta ocazie s-a marcat si Ziua Sigurantei pe Internet sarbatorita la data de 09.02.2021. Aceste activitati vor continua si in perioada urmatoare pentru ca ne dorim ca informatiile si mesajele noastre sa ajunga la un numar cat mai mare de elevi pentru constientizarea pericolelor existente si invatarea unor deprinderi care sa ii ajute sa ia decizii bune in viata, fara a se pune in pericol.

 Parteneriatul ramane elementul esential in lupta impotriva traficului de persoane indiferent de provocarile intampinate!

Campania se derulează la nivel national, atât outdoor, cât și online, în perioada noiembrie 2020 – martie 2021.

Campania urmărește informarea, conștientizarea şi sensibilizarea grupurilor țintă cu privire la fenomenul traficului de persoane, în vederea adoptării măsurilor de autoprotecție și a acțiunilor necesare diferitelor momente și provocări din lanțul traficului.

În egală măsură, mesajul anti-trafic avertizează persoanele aflate în situație de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului și le informează unde pot găsi sprijin și ajutor.

Campania se circumscrie direcțiilor de acțiune prevăzute în Strategia Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2018-2022, inițiativa comună a celor doi parteneri propunându-și să informeze și să influențeze:

  • persoanele vulnerabile care ar putea deveni victime,
  • persoanele care pot intra în contact cu o posibilă victimă a traficului,
  • publicul larg.

Mesajul campaniei va fi transmis direct, cetățenilor români care tranzitează principalele puncte de trecere a frontierei de stat în scop lucrativ sau turistic, precum și online, utilizatorilor celor mai cunoscute platforme sociale, prin intermediul rețelelor nationale, teritoriale și regionale gestionate de cei doi parteneri.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

 Linkuri utile:

FACEBOOK:

YOUTUBE:

INSTAGRAM:

WEBSITE:

TWITTER:

Linia TelVerde a A.N.I.T.P.: 0800 800 678

Telefonul de informare al I.G.P.F.: (+4) 021 9590

 Informaţii suplimentare: 

Centrul Regional Ploiesti – ANITP

Telefon:  0244- 513 023,  E-mail: anitp.ploiesti@mai.gov.ro

 A.N.I.T.P.

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,  Fax: 021-319 01 83,  E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro

I.G.P.F.

Telefon:  021.316.25.98021.318.25.92, Fax: 021.312.11.89, E-mail: pfr@igpf.ro

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share