Campanie de colectare a anvelopelor uzate

ECO CLUB Timişoara, în parteneriat cu SC EcoTires SRL, organizează în această primăvară cea de-a șasea ediție de colectare a anvelopelor uzate din oraşul de pe Bega, ca urmare a succesului de care s-a bucurat această campanie până în prezent.

 

Campania se va desfăşura în zilele de 8 şi 9 aprilie, între orele 1200 – 1800, în parcarea Iulius Mall. Aceasta are drept scop reducerea numărului de anvelope aruncate la voia întâmplării pe marginea drumurilor sau în locuri neautorizate, prin punerea la dispoziția cetățenilor a unui cadru legal și controlat de colectare în vederea eliminării lor din circuit.

 

Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziție de către firma SC EcoTires SRL, iar voluntarii ECO CLUB Timişoara vor fi prezenţi în ambele zile pentru a-i primi pe posesorii de anvelope uzate.

 

Această acţiune nu implică nici o remunerare, ea făcându-se sub formă de donație de către cetățeni. Anvelopele vor fi mai departe prelucrate şi transformate în negru de fum sau vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment.

 

Campania este inițiată de către ECO CLUB Timişoara în parteneriat cu EcoTires şi susţinută de Iulius Mall.

ECO CLUB Timişoara există pentru a crea o Timişoară mai curată, pentru îmbunătăţirea atitudinii şi schimbării comportamentului cetăţenilor prin atragerea atenţiei şi schimbarea mentalităţii asupra relaţiei om-mediu şi conştientizarea efectelor negative ale acţiunii fiecăruia dintre noi asupra mediului.

 

Conform HG. Nr. 170/2004 privind gestionarea acestui tip de deșeu, deținătorii de anvelope au obligația de a nu le abandona pe sol, în apă sau a le incinera decât în condițiile prevăzute de lege.

 

„PUNE-ȚI ANVELOPELE ÎN MIȘCARE!”

 

Stejarel Ionescu

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share