29/11/2020

Campanie de prevenire a poliţiştilor români, bulgari şi letoni, în cadrul Proiectului „Uniţi Împotriva Corupţiei”

polCOMUNICAT DE PRESĂ

Campanie de prevenire a poliţiştilor români, bulgari şi letoni, în cadrul Proiectului „Uniţi Împotriva Corupţiei”

În derularea Proiectului „UNITED AGAINST CORRUPTION”(Uniţi Împotriva Corupţiei), finanţat de Uniunea Europeană, implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, la data de 29 iunie a.c., a avut loc prima parte a campaniei de prevenire şi conştientizare asupra consecinţelor fenomenului corupţiei.

Campania a fost organizată simultan în România, Bulgaria şi Letonia, în urma unor întâlniri de lucru cu toţi partenerii, prilej cu care au fost concepute modele unitare de pliante şi postere conţinând mesaje elocvente privind lupta împotriva corupţiei.

În cadrul acestei activităţi, care a vizat informarea cetăţenilor din România, Bulgaria şi Letonia asupra consecinţelor corupţiei, atât poliţiştii olteni şi dâmboviţeni cât şi cei ai structurilor partenere din Bulgaria şi Letonia au distribuit pliante şi brelocuri cu mesajul campaniei, au afişat postere şi au purtat discuţii cu cetăţenii.  

Conferinţa de lansare a proiectului UNITED AGAINST CORRUPTION (Uniţi Împotriva Corupţiei) a avut loc pe data de 1 octombrie 2014. 

Proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Regională din Vidin, Inspectoratul de Poliţie Regională din Pleven, Poliţia de Stat din Letonia, Departamentul General Anticorupţie şi Transparency International România, pe o durată de doi ani. pol2

Obiectivul principal al proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi punerea în aplicare a instrumentelor privind prevenirea şi lupta împotriva corupţiei la nivel european şi dezvoltarea coordonării, cooperării şi înţelegerii reciproce între instituţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Letonia. 

De asemenea, se urmăreşte îmbunătăţirea cunoştinţelor profesionale a poliţiştilor letoni, bulgari şi români în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei, schimbul de bune practici, îmbunătăţirea cooperării între agenţiile de aplicare a legii. 

Bugetul proiectului este de 274.017,98 euro, dintre care 246.533.98 euro finanţare europeană nerambursabilă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share