24/09/2021

CAMPANIE: ”Protejează-ți locuința și afacerea! Trăiește în siguranță”

prevenire-furturi-locuinte

Poliţia Română a lansat Campania „PROTEJEAZĂ-ŢI LOCUINŢA ŞI AFACEREA! TRĂIEŞTE ÎN SIGURANŢĂ”, ce se desfășoară în perioada noiembrie – decembrie 2016, la nivel naţional și se adresează atât posesorilor de locuinţe în mediul urban ori de case de vacanţă în mediul rural, cât și administratorilor de societăţi comerciale.

Astfel, astăzi, 07 noiembrie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o masă rotundă, la care au participat reprezentanții unor firme de pază și președinții asociațiilor de proprietari din municipiul Târgoviște.

În cadrul activității, au fost prezentate măsuri de autoprotecţie prin prezentarea utilităţii sistemelor tehnice de protejare a locuinţelor şi a sediilor ori a punctelor de lucru ale societăţilor comerciale.

Ne-am propus mai multe activități, vor avea loc mai multe întâlniri, atât în Târgoviște dar și la Moreni și Găești; vom încerca să ajungem și la Asociațiile de proprietari. Iar prin intermediul colegilor de la posturile de poliție din localități vom merge și la proprietarii caselor de vacanță, mai ales în sudul județului Dâmbovița, au declarat reprezentanții Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Târgoviște.

furturi-locuinte1

Campania aduce în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului de a fi victime ale furturilor din locuinţe şi din societăţi comerciale.

Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului reprezintă una dintre priorităţile Poliţiei Române, luând în considerare impactul puternic pe care acest gen de fapte îl are asupra populaţiei în ceea ce priveşte siguranţa personală.

Astfel, prin campania „PROTEJEAZĂ-ŢI LOCUINŢA ŞI AFACEREA! TRĂIEŞTE ÎN SIGURANŢĂ”, derulată în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate (A.R.T.S), în colaborare cu Federaţia Serviciilor de Securitate (F.S.S.), polițiștii îşi propun să informeze cetățenii cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe și din societăți comerciale.

În primul semestru al anului 2016, în urma acțiunilor operative desfășurate de polițiști și a activităților preventive, furturile din locuințe au înregistrat o scădere cu 11% față de perioada similară a anului 2015.

În acest context, campania  promovează măsurile elementare de autoprotecţie prin prezentarea utilităţii sistemelor tehnice de protejare a locuinţelor şi a sediilor ori a punctelor de lucru ale societăţilor comerciale, ca modalităţi eficiente de prevenire a furturilor.

Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la populație, polițiștii participă la târguri şi expoziţii tematice în cadrul cărora prezintă forme eficiente de prevenire a celor două categorii de infracţiuni, precum şi la miniexpoziţii cu tehnică modernă de securitate. De asemenea, au fost realizate 10.000 de broşuri și 2.000 de afişe, adresate cetăţenilor.

La finalul activității de astăzi, participanților le-au fost distribuite materiale cu recomandări preventive.

 

Citește și:

POLIŢIA ROMÂNĂ: Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe

Distribuie acest articol Oficial Media
Share