06/12/2020

Candelă împotriva timpului la 30 ani de la Revoluţie

Sala de cenaclu Orizont a Uniunii Scriitorilor timişoreni a fost vineri gazdă a lansării a unui volum document, de declaraţii a celor prezenţi în 1989 pe străzile Timişoarei şi în balconul Operei Române, locul de unde a pornit scânteia unei revolte populare.

Cartea îi are ca autori pe Vasile Bogdan şi Titus Suciu, este la a II-a ediţe adăugită şi revăzută, şi are aproape 600 pagini, apărută la Editura „Memorialul Revoluţiei 1989”.

În carte sunt interviurile a 63 de persoane ce au fost prezente la Revoluţie, unele dintre ele fiind prezente şi în sala de cenaclu, povestiind cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat în acele zile pe străile Timişoarei. Interviurile au fost realizate de către Titus Suciu şi Vasile Bogdan, în colaborare cu Televiziunea Timişoara, fiind realizat şi documentarul (la vremea respectivă), „Candelă împotriva timpului”.

„Cartea se doreşte a fi un omagiu pentru cei ce nu mai sunt printre noi, pentru răniţii şi arestaţii noştri, pentru cei ce au urcat la Balcoanele Revoluţiei, pentru prezenţele anonime dar determinante, de pe străzile oraşului în zilele de 16, 17, 18 şi 19 decembrie, în faţa Operei şi a Consiliului Judeţean de Partid, în ziua-zenit a urbei noastre, apoi în Piaţa Operei, care a devenit Piaţa Victoriei”. – autorii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share