28/11/2020

CANDIDATI LA PRIMARIA TARGOVISTE

DSCN7178

Prelungirea perioadei de depunere a candidaturii la functia de Primar al Municipiului Targoviste pana la 1 august, ne mai poate oferi surprize. Deocamdata cei care si-au depus intentia de a candida sunt oameni cu experienta politica si administrativa.  Gabriel Grozavu, Gabriel Plaiasu, Cristian Daniel Stan, Ciprian Prisacaru, Dumitru Barbu si Paul Briceag, toti au in C.V. functii la nivel local si/sau national, atat politice cat si administrative. In plus, din executivul municipalitatii au facut parte in calitate de viceprimari: Paul Briceag, Ciprian Prisacaru, Cristian Stan, ultimii doi asigurand interimatul dupa plecarea lui Gabriel Boriga, cel caruia i s-a semnat incetarea mandatului de catre Victor Sanda, desigur, din ratiuni politice.

O sa fiu foarte scurt in privinta momentului “executarii” lui Boriga si argumentez ca legea nu prevedea sanctiuni pentru institutia prefectului, in speta pentru prefectul de la acea vreme, asa cum daca admitem absenta primarului, atunci legea spune ca in maxim 90 de zile trebuia organizate alegeri, alegeri pe care primarul (n.b) le-ar fi castigat lejer, insa guvernul nu s-a grabit sa respecte Constitutia Romaniei, intrucat la fel ca in cazul de mai sus, in lege nu sunt prevazute si sanctiuni pentru incalcarea acestora.

Mai tarziu cele doua interimate s-au impartit “frateste” intre PNL si PSD, cardasie din care viceprimarul Ciprian Prisacaru a iesit destul de “sifonat” pe nedrept, acesta fiind pretul platit pentru altii si nicidecum in baza slabelor performante administrative, asa cum fals s-a afirmat in cea de-a doua “executie” cu public din sedinta Consiliului Local Municipal.

Ne aflam la nici un an distanta  de data alegerilor si inca este foarte greu sa se inteleaga la nivel de reprezentanti ai comunitatii ca nu interesele de grup si/sau de partid trebuie sa primeze in institutia primariei, iar continuarea acestui “obicei” nociv o sa genereze mari rasturnari de situatii, caci astfel de practici vor fi aspru amendate de electorat.

Din pozitia de viceprimar cu atributii de primar, are atuuri solide sa porneasca  favorit Cristian Daniel Stan, cel despre care am mentionat in varia materiale publicistice ca il avantajeaza profesionalismul, conduita de lider de grup si minutiozitatea cu care incearca sa identifice si sa gestioneze cat se poate de bine problemele comunitatii targovistene. La capitolul dezavantaje ramane inca lipsa de comunicare si, mai grav, faptul ca atunci cand exista, ea se manifesta doar in grupurile agreate de acesta.

Principalul contracandidat este Ciprian Prisacaru, asta daca Gabriel Boriga nu isi va anunta candidatura ca independent. Aici avem de-a face cu o situatie speciala, nelamurita din punct de vedere juridic, o candidatura a primarului inca ales de targovisteni, care nu se va bucura de sustinerea oficiala a PNL zona (n.r.-PDL) unde a activat foarte multi ani si care a ramas pe linia de plutire, in mare parte, datorita lui. Si in aceste conditii neprielnice, Gabriel Boriga se bucura de increderea si sprijinul populatiei si, orice alt competitor porneste din a doua pozitie.

Mai sunt zece zile in care se pot intampla tot felul de surprize si cu siguranta vom vedea oameni noi cu dorinta de a ocupa fotoliul de prim edil al Targovistei.

1-1024x762
Gabriel Grozavu
nu_vrem_sa_mai_facem_nimic_in_pripa__1275654838
Gabriel Plaiasu

Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share