30/11/2020

Capriciile Bufonului de William Shakespeare- premiera, 23 mai, Tony Bulandra

10501790_1059452264084480_2581726660155555762_nComunicat de presa 

Capriciile bufonului” vs. Capriciile publicului?!

Bazat pe o selecție din sonetele lui William Shakespeare, prima premieră a lunii Mai la Teatrul Tony Bulandra surprinde o lume de circ. Ultimii membri ai unei trupe nomade sunt obligaţi de liderul lor tiran să performeze obsesiv unicul freak-show rămas în repertoriu. Proiectul nostru urmărește aceste personaje de inspiraţie burlescă prin momente de gag, noduri conflictuale şi secvenţe lirice, conturându-se o lume în mișcare, în care costumul subjugă trupul și gestul suprimă spiritul. Umorul, coregrafia, muzica și textul shakespearian dezlănțuie energiile unei familii atipice.

Substratul straniu al lumii lui Shakespeare este adus în prim-plan și lăsat să respire în acest spectacol regizat de tânărul Andrei Măjeri în cadrul programului „Atomul Shakespeare” inițiat cu ani în urmă de Teatrul Tony Bulandra. Acest program nu constă pur și simplu în montări ale pieselor marelui dramaturg, ci în promovarea unui dialog creative cu textele sale, permițând așadar și astfel de experimente menite să implice publicul și să recontextualizeze ideile teatrale shakespeariene.

Premiera va avea loc pe data de 23 Mai 2015, la Sala Mare, de la ora 19:00. Vă rugăm insistent să rezervați locuri din timp – cu minimum 24 de ore înainte de reprezentație. Elevii, studenții, pensionarii și persoanele cu dizabilități beneficiază de bilete la preț redus.

Distribuție: Andreea Hristu, Delia Lazăr, Lorena Luchian, Maria Nicola, Valentin Oncu, Andrei Sabău. Coregrafia: Arcadie Rusu. Scenografia: Irina Chirilă. Scenariul și regia: Andrei Măjeri

Distribuie acest articol Oficial Media
Share