19/04/2021

Capriciile vremii in urmatoarele zile

Cod galben 11 iulie

Avertizarea cod galben de ploi abundente si instabilitate atmosferica a fost emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie si este valabila in intervalul 11 iulie orele 09.00 – 11 iulie, orele 23.00.
Instabilitate atmosferică accentuată în 28 de judeţe din jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte.

Vor fi averse ce vor avea caracter torential, se vor semnala descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 – 25 de litri pe metru patrat si izolat 40 – 50 de litri pe metru patrat.
Temperaturile maxime vor fi apropiate de normalul perioadei în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea şi mai coborâte în celelalte regiuni şi se vor situa între 20 şi 30 de grade.
Şi în capitală vremea va fi instabilă şi se va răci. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi vânt. Dimineaţa: 17…18 grade, iar maxima de numai 25…26 de grade – valoare, sub media climatologică specifică acestei perioade.

METEO MUNTE
Şi la munte se va răci (maxime de 12 grade la Toaca, 18 grade la Predeal 16 grade la Păltiniş şi Stâna de Vale – răcoare pentru o zi de iulie). Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificãri de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Nici sâmbătă vremea nu se anunţă mai bună – va continua să plouă în aproape toate masivele şi se vor semnala descărcări electrice, Cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile se menţin în continauare sub cele climatologic normale la această dată. Duminică soarele se arată mai generos, se încălzeşte şi numai din loc în loc vor mai fi ploi de scurtă durată

METEO MARE
Şi la mare, după aproape o săptămână cu vreme impecabilă, astăzi instabilitatea atmosferică se manifestă prin averse slabe însoţite de descãrcãri electrice. Aceste fenomene sunt mai probabile după-amiază şi spre orele serii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade, iar apa mării este caldă şi are o temperatură de aproximativ 24 de grade. În weekend vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, temporar mai noros sâmbătă când trecator mai sunt posibile averse slabe. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 29 de grade.

METEO REGIUNI
 În vestul arcului vremea va fi răcoroasă şi instabilă. Va ploua în reprize, se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări. Aşadar, temperaturile rămân modeste, mult sub ce ar fi normal la acestă dată – maxime de 22 de grade în Timişoara, 21 de grade la Oradea, 23 de grade la Cluj Napoca şi 21 de grade la Sibiu.
Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată şi în sud, astfel sunt aşteptate noi averse, ce pot fi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, posibil grindină şi vijelii. Cantiăţile vor fi importante în special în zonele montane. Vor fi valori ce vor oscila între 23 ..24 de grade în subcarpaţi şi 28 de grade în Bărăgan.
În Dobrogea prima parte a zilei va fi predominant frumoasă, cu destule intervale cu soare. Însă după-amiaza şi seara norii capătă consistenţă şi aduc cu ei, averse torenţiale, însoţite de tunete, fulgere şi izolat grindină. Vântul este activ pe toată durata zilei, dar va prinde putere şi pe timpul ploilor. Masa caldă rămâne în această provincie, astfel maximele termice vor fi de 30 de grade la Tulcea şi de 28 de grade la Constanţă.
Cod galben în vigoare până la ora 23 în toată Moldova – astfel sunt aşteptate fenomene potenţial periculoase: averse torenţiale, grindină şi vijelii. Temperaturile sunt usor mai scazute fata de ieri, maxime de 29 de grade în Galaţi şi Iaşi, 27 grade în Bacău şi numai 22 de grade la Suceava.

VREMEA PE DOUA ZILE
Sâmbătă vremea va fi răcoroasă şi instabilă în vestul, centrul, nordul ţării şi în zonele de munte. În general vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, în special la deal. Vântul va fi activ în regiunile sudice, şi se va intensifica pentru scurtă durată şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Dealurile de Vest şi 30 de grade în sud-est.
În capitală, o zi de sâmbătă în general frumoasă. Soarele se arată printre nori, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă, tot uşor sub media specifică acestei date, va fi de cel mult 28 de grade.
Duminică vremea se anunţă tot mai bună. Local vor mai fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala numai izolat. Temperaturile maxime, mai ridicate decât sâmbătă, vor fi cuprinse între 22 şi 31 de grade.
Soare generos în capitală, nori pasageri şi vânt ce va sufla slab până la moderat. Temperatura, creşte mai mult decât în ziua precedentă, spre o valoare maximă de 31 de grade – cât este şi norma climatologică a datei din calendar.

Vremea TARGOVISTE

Vineri, 11 Iulie 2014
Ploaie cu descarcari electrice
Maxima ziua 24°C
Minima noaptea 13°C
Conditii Meteo: Cer partial acoperit de nori

 Sambata, 12 Iulie 2014
Conditii meteo: Cer insorit, nori razleti cu averse de ploaie
Maxima ziua 24°C
Minima noaptea 13°C- Nori razleti

 Duminica, 13 Iulie 2014
Cer preponderent insorit
Maxima ziua 29°C
Minima noaptea 16°C
Conditii Meteo: Cer senin

Distribuie acest articol Oficial Media
Share