05/12/2020

Cartierul Kuncz , zona crepusculară a municipiului Timişoara

Cartierul  Kuncz , zona crepusculară a municipiului Timişoara

 

Sala de şedinţe a Consiliului Local Timişoara a fost gazda conferinței de presă de lansare a proiectului „Kuncz, cartier în criză” implementat de către Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara.

La conferință, alături de reprezentanții partenerilor, ai instituțiilor publice din Timișoara, ai cartierului Kuncz, a participat și secretarul de stat Daniel Vasile, Președintele Agenției Naționale pentru Romi, instituție care asigură finanțarea a 90% din valoarea proiectului prin intermediul unui grant în valoare de 147.690 lei.

 

Proiectul se va implementa în perioada 01.07.2015 – 27.11.2015 în cartierul Kuncz din Timișoara.

Obiectivul general al proiectului este de a facilita integrarea socială a cetățenilor români de etnie romă din cartierul Kuncz.

Pentru atingerea acestui obiectiv proiectul și-a propus următoarele obiective operaționale:

  • Efectuarea de măsurători topografice în cartierul Kuncz în vederea identificării topografice a celor aproximativ 170 de gospodării de pe străzile: Satu Mare, Sălaj, Sovata, Baia, Muntele Mic, Poiana Mărului, Zefirului, Energiei, Subuleasa, Aviatorilor.
  • Asistarea a 50 de cetățeni români de etnie romă la întocmirea documentelor de stare civilă sau de identitate.
  • Constituirea unui mecanism durabil de cooperare între comunitatea locală din Kuncz, societatea civilă şi instituţiile publice care va dezvolta o serie de activităţi cu scopul de revitalizare socio – economică a comunităţii din cartier
  • Conştientizarea membrilor comunităţii din cartierul Kuncz privind importanţa accesării serviciilor de educaţie, sănătate şi ocupare profesională prin prin sesiuni de informare organizate cu sprijinul instituțiilor responsabile.

Grupul țintă vizat de către proiect este reprezentat de 200 de persoane din Kuncz, în mod indirect locuitorii cartierului urmând să beneficieze de rezultatele acestui proiect.

 

Pe perioada implementării proiectului va fi elaborat un plan de situație referitor la parcelele situate în perimetrul mai sus precizat, aceasta reprezentând un prim pas în procesul viitor de reglementare a situației locative  a locuitorilor cartierului Kuncz.

 

 

Stejărel Ionescu

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share