03/12/2020

Câştigătorii ClimateLaunchpad

ClimateLaunchpad a anunţat câştigătorii celei mai mari competiţii de start-upuri inovative din Europa, cu accent pe rezolvarea  daunelor produse de schimbările climatice.

Găzduită de Amsterdam, în 4 septembrie 2015, competiţia ClimateLaunchpad a atras un număr record de peste 700 antreprenori din 28 de ţări

 

Cele trei echipe de top care au câştigat Finala Europeană, exemple de inovare care cuprind o gamă extinsa de abordări în energie, apă, transport şi spaţiu de dezvoltare urbană, sunt:

  • Premiul I: Desertcontrol, Norvegia
  • Premiul II: Arctus, Islanda
  • Premiul III: ReLaDe, Estonia

Câştigătorii primelor trei locuri au primit diplome şi premii în bani: 10.000 Euro, 5.000 Euro şi respectiv 2.500 euro.

De asemenea, top 10 participanţi au fost acceptaţi în Climate-KIC accelerator, prima şcoală de afaceri din lume pentru antreprenori Cleantech, unde pe parcursul a 18 luni vor fi învăţaţi să îşi dezvolte inovaţiile şi să îşi accelereze afacerile.

 

Romania a fost reprezentată de cele trei start-up-uri finaliste ale competiţiei naţionale care a fost organizată de CCIAT, la Timişoara, în data de 6 august 2015: EFdeN (echipă de studenţi care a creat o casă pentru care nu trebuie plătită energia consumată), WhitePAD  as “WHITEPAD by arch. Florin ENACHE – Save a Tree” (diminuarea consumului de hârtie prin folosirea unei tăbliţe electrice pe care se poate scrie cu markerul) şi Dascity – smart city dashboard (dashboard care poate ajuta primarii de oraşe să… ia decizii importante în timp record).

 

Drumul spre câştigarea acestui concurs a fost greu şi competitiv. Fiecare echipă a trecut printr-un program extrem de exigent pentru rafinarea unor aspecte legate de afaceri, inclusiv perfecţionarea planului de afaceri, valoarea adăugată propusă de proiect şi prezentarea acesteia. Fiecare dintre cele 82 de echipe şi-au prezentat ideea în faţa unui juriu de renume care a realizat selecţia după criterii exigente, inclusiv fezabilitatea, scalabilitatea, crearea locurilor de muncă, impactul climatic şi calitatea prezentărilor.

 

Frans Nauta, director adjunct al departamentului de Antreprenoriat din cadrul Climate KIC şi fondatorul Climate Launchpad, spune: “Finala Europeana a Climate Launchpad a fost un eveniment extraordinar. Atât de multe idei de afaceri cu potenţial în crearea de noi locuri de muncă si creştere economică în Europa. Astăzi, start-upuri din toată Europa au transmis un mesaj clar către negocierea COP 21 din Paris: Investiţi în antreprenori dacă doriți să combateţi schimbările climatice. Este unica şi cea mai mare oportunitate de afaceri a secolului 21″.

 

Stejărel Ionescu

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share