18/10/2021

Cat este de important somnul pentru sanatate?

Nevoia si programul de somn sunt diferite de la om la om. Unii dorm timp de 9 ore pe noapte, altii doar 5 si totusi dau randament la locul de munca si in viata personala. Totusi, indivizii care dorm acelasi numar de ore in fiecare noapte traiesc mai mult decat cei care isi ajusteaza somnul in functie de programul diferit de la zi la zi, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de britanici in 2007.

somn-usor-linistit

Cat sa dormim pentru a fi sanatosi?

Carol Ash, D.O., director medical al centrului Sleep for Life din Hillsborough, New Jersey, ne sfatuieste sa ne hotaram asupra programului de somn cel mai convenabil si sa il pastram constant. American National Sleep Foundation sustine ca, cu cat esti mai tanar, cu atat organismul necesita mai mult somn,  fiind recomandate pana la 18 ore de somn pentru nou-nascuti. Astfel:
Copiii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani ar trebui sa doarma intre 10-11 ore in fiecare noapte.
  • Adolescentii intre 8.5 si 9,25 ore pe noapte.
  • Adultii intre 7-9 ore pe noapte.
Bineinteles, in cazul adultilor programul poate varia in functie de tipul de job si de sarcinile aferente acestuia. Bolnavii au nevoie de mult mai multa odihna, iar femeile insarcinate necesita mai multe ore de somn in timpul primului trimestru de sarcina.
Daca nu dormi destul te supui la riscuri cum ar fi:
 
  • boala de inima
  • slabirea sistemului imunitar
  • sensibilitate crescuta la durere
  • scaderea gradului de concentrare la detalii si reactii intarziate
  • abuz de substante si, in cazul soferilor, accidente

Citeste si: DARUL CERULUI SAU ROSTOPASCA VINDECA PESTE 150 DE AFECTIUNI

somn

 Ai nevoie de mai multe ore de somn? Iata cateva semne:
Boala : daca gasesti ca esti prea sensibil la virusi sau ai o stare proasta persistenta, e posibil sa ai nevoie de inca o ora de somn pentru a-ti pune sistemul imunitar pe picioare si pentru a spori apararea naturala a organismului.
Foame persistenta: cand suntem obositi, corpurile noastre cauta surse de energie.
Probleme de concentrare: cand nu ne odihnim destul creierul, nivelul de concentrare si claritatea gandurilor au de suferit.
Sensibilitate emotionala: unii indivizi sunt afectati de schimbari bruste  de stare si devin excesiv de sensibili cand nu dorm bine/destul.
Daca te trezesti obosit in fiecare zi, aparent fara un motiv clar, incearca solutii naturiste. Totodata, evita somniferele. Este bine stiut faptul ca acestea au fost suspectate de-a lungul timpului de risc ridicat in imbolnavirea de cancer si moarte prematura.
           naturalsociety.com

                                                    Citeste si : SPIRULINA NE OFERA ELIXIRUL TINERETII

Distribuie acest articol Oficial Media
Share