22/10/2020

CATALIN CRISTEA a câștigat titlul cu mâna ruptă. De trei ori campion național la box

catalin-cristea

Cel mai bun boxer din istoria județului Dâmbovița, este singurul târgoviștean care a reușit să câștige trei titluri la box. O parte din meci, a boxat cu mâna ruptă. Pentru noi Primăria Municipiului Târgoviște, pentru CSM, reprezintă un rezultat foarte bun, un motiv de mândrie, de patriotism local. Împreună cu Ciprian Prisăcaru vom face toate eforturuile pentru ca sala de Atletică grea de la Clubul Sportiv Municipal să fie finalizată în acest an. Vrem să asigurăm din punct de vedere financiar toate condițiile necesare, astfel încât să finalizăm sala de lupte.”, a declarat primarul orașului, Daniel Cristian Stan într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi la Primăria Târgoviște.

Pentru a treia oară campion național la box, Cătălin Cristea (titularul categoriei de 91 kg la Lotul Național al României) a adus încă o victorie pentru sportul târgoviștean, de data aceasta fiind și unică în istoria orașului și a județului; niciun alt sportiv nu a mai reușit până în prezent să fie campion național trei ani la rând. Deși pugilistul Cătălin Cristea a avut un meci foarte greu, mai ales pentru că și-a rupt mâna dreapta (mâna de forță în box), acesta a continuat să lupte ca un adevărat campion, singurul lui scop fiind medalia de aur și încă un titlu de campion național la box.

Sunt destul de mulțumit, mă așteptam că o să ies campion. Au fost niște meciuri destul de grele. În primul meci am bătut un sportiv de la Timișoara, apoi un sportiv de la Arad, medaliat anul trecut cu bronz. La sfârșitul ultimei reprize cu sportivul din Bacău, mi-am rupt mâna (ruptă și în 2014) și atunci mi-a fost destul de greu, pentru că a trebuit să lupt mai mult cu un singur braț; dar am reușit să duc meciul până la final și să câștig. Imi doream cu orice preț să fiu a treia oară campion, chiar dacă aveam mâna ruptă. ( Cătălin Cristea)

Ciprian Prisăcaru, președintele Clubului Sportiv Municipal, prezent la conferință, a subliniat faptul că fără mari sacrificii nu poti să ajungi campion:

”Avem alături de noi, doi oameni care au făcut sacrificii foarte mari. Cătălin Cristea a intrat în galeria marilor campioni ai orașului Târgoviște și a județului Dâmbovița. Odată cu obținerea celui de-al treilea titlu de campion național de seniori, este indubitabil cel mai important boxer al județului nostru. Sunt absolut convins că ne va aduce satisfacții și pe plan internațional, pentru că este un sportiv cu o capacitate și o foarte mare valoare. Boxul este un sport greu, practicat din ce în ce mai puțin în România, dar este un sport frumos care iată aduce satisfacții. La sfârșitul acestui an vom avea finalizată sala de Atletică grea, acolo unde, sunt convins că boxul târgoviștean va renaște.”

catalin-cristea-2

Antrenorul sportivului, Nicu Tamaș s-a bucurat de reușita elevului său, iar cele mai mari emoții le-a avut față de modul în care arbitrii conduceau meciul. Teama de a nu fi furați, a fost mai mare decât încrederea pe care acesta a avut-o în jocul lui Cătălin Cristea pe care l-a numit a fi unul ”inteligent” și de data aceasta ”ascultător”.

”Să iei trei titluri de campion, consecutive, este o excepție pentru Târgoviște. Am avut emoții la meciul cu sportivul din Bacău deoarece a avut un antrenor foarte bun, Relu Auraș. Mai degrabă mi-a fost teamă că o să fim furați de arbitrii, pentru că au fost influențați de prezența lui Relu Auraș. Avem toate speranțele în Cătălin Cristea că va prinde Olimpiada din 2020.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share